Där ska jag alltså bo

Gårdagskvällen kunde inte ha varit trevligare tror jag. Stina fyllde år i veckan och bjöd några av sina kompisar på tjejmiddag. Hon lever det liv jag själv kommer leva om något år. Jag talar om det som heltidsarbetande småbarnsmamma. Att hinna med allt vad det innebär och samtidigt ha ett socialt liv har jag förstått inte är så lätt, så att äntligen ses igen var efterlängtat.

Stina bjöd på en jättegod middag beståendes av en förrätt i sparrisens tecken. Det började med andra ord väldigt bra då jag är barnsligt förtjust i grönsaken, trots att den innebär en läskig lukt när man går på toaletten… Efter det blev det en mustig fisksoppa följd av Leilas cheesecake. Jag har gjort den själv tidigare och misslyckats så det var en fröjd att upptäcka att den här kakan ju egentligen är helt fantastiskt god!

Vin bjöds det givetvis på och med hjälp av det tillsammans med otroligt trevligt sällskap så flöt timmarna på i en rasande fart. Först klockan halv tre på morgonen lämnade taxin av mig framför porten. Malte föddes klockan 02.32 och det är möjligt att det var senaste gången jag var uppe så länge på natten. Den gången var jag dock inte sådär härligt bubblig i huvudet som jag var igår.

Jag fick sova till tio på morgonen, sen gick jag upp, gjorde i ordning mig och sen packade vi in oss i bilen för att åka ut till Tyresö Strand. Det var dags för att kolla in omgivningarna. Jag och J har som bekant köpt en tomt därute men i ärlighetens namn har jag väldigt liten koll på området vi faktiskt ska bo i. Tillsammans med Kaj och Maria tog vi en promenad till Tyresö kyrka och Tyresö slott. En fika med en av de godaste morotskakorna jag någonsin har ätit blev det på en liten holme, Notholmen tror jag att den hette, och sen blev det en tur in på handelsträdgården på vägen hem. Det var meningen att jag skulle köpa innehåll till blomlådorna men det slutade med att jag struntade i det och köpte en kruka istället.

Det var ett jättetrevligt promenadstråk och det var väl tur med tanke på att vi inte har ångerrätt på tomtköpet.

Nu är det söndagshäng i soffan. Parlamentet sprutar skämt på löpande band och en kopp te kommer snart inmundigas. Trevlig dag eller hur?

5 thoughts on “Där ska jag alltså bo

  1. Å va de ser skönt ut nu när snön är borta. Nu kanske jag kan börja längta hem lite.

  2. Jag har firat Midsommar vid Tyresö slott. De har ett stort firande med stång, dans och hela kittet. Massor med folk. Så det måste ni spana in när det är dags.

  3. ah! jag är grymt avis. Vi håller på och kikar runt efter tomter. Måste vara härligt att ha sin egen tomt att kunna åka till 🙂
    Tack för en jättetrevlig kväll förresten

  4. Haha! Ja tomten är trevlig att åka till med den vore trevligare med ett hus på … Vad bra att du lämnade en kommentar, då har jag koll på din blogg igen. Och tack själv förresten, det var jättetrevligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *