Den första lussekatten

Jag och Malte hade suttit inne sedan i fredags så det var hög tid att ta oss ut en sväng. Malte blev själaglad när jag började vifta med jackan och han förstod att han skulle få gå ut. Äntligen! Skrik och gråt blev det däremot när han insåg att han skulle bli fastspänd i vagnen och att han inte skulle få gå själv. Det dröjer tills han får göra det, men det är en hemlis som jag inte har berättat för honom.

Jag är ganska effektiv och brukar ta tag i saker på en gång när de dyker upp. Åkpåsen, som skulle sålts på Blocket under hösten, hade jag dock av någon anledning inte slängt ut någon annons på och tur var väl det för den kommer ju till användning nu när Malte inte kommer ner i sina täckbyxor med ett tjockt gips om benet. Han ska ju inte heller ha benet hängandes ner mot marken när han sitter i vagnen, och eftersom City Minin inte har ett ställbart fotstöd fick jag lösa det med att tejpa fast en inplastad kudde på vagnen nertill där han har fötterna. Inte så snyggt kanske, men nödvändigt. Tänk vad silvertejp kan användas till mycket!

Vi tog en promenad på ungefär fyrtiofem minuter och Malte satt nog i fyrtiofyra av dem och väntade tålmodigt på att bli nersläppt på marken. Stackarn. På hemvägen slank jag därför in på Coopen och köpte med mig julmust till mig, och en varsin lussekatt till oss båda. Malte tog ett par tuggor, sen fick jag resten. Ibland har man tur.

Nu kliver vi in i juletider så då får man julfika. Även till vardags. Så är det.

10 thoughts on “Den första lussekatten

 1. Tur att han får gotta sig lite iaf! Även om du köpt fel sorts julmust! 😉

  Hur löser du det med byxor nu? Har du klippt sönder några eller har han plats för gipset i några?

 2. Mäh hallå! Nygårda är det enda som duger.

  Ja, vi har klippt sönder några mjukisbyxor som han kan ha på sig. Funkar jättebra!

 3. Ååh, kan tänka mig hur besviken han var över att behöva sitta i vagnen hela tiden ni var ute. Lussekatten såg verkligen torr ut så jag förstår att han bara tog någon tugga eller två, julmusten däremot såg ju fin ut men den fick han väl inte smaka ens. Stackars barn! Hoppas den var god i alla fall för Nygårda är det enda vi kan få tag i här – good old Ikea! Köpte två flaskor idag men de får vi inte röra förrän till Lucia!

 4. Närå, coops lussekatter är asgoda och inte alls torra. Jag har väl ätit ett hundratal genom åren…

 5. Apotekarnes ska det vara!
  Jag gillar förresten alla som har vett att göra lussebullar utan de där läbbiga russinen i!

 6. Men shit! Du har ju inte ett enda rätt. Nygårda och lussekatter med russin ska det vara!

 7. Inga russin för min del heller…men saffransbulle ja tack och julmust det ser väldigt gott ut 🙂
  Klippa kläder bidrag eller nån presentcheck på H&M borde man ju få på gipsavdelningen,det blir ju en hel del klippt 😉

 8. Helnöjd! Köp hem ett par rullar silvertejp. Det får kreativiteten att flöda!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *