Den nya grejen

Klockan har inte ens slagit åtta och Malte har somnat. Förhoppningsvis för kvällen! Den senaste veckan, alltså även innan han blev lite sjuk, så har han somnat riktigt tidigt, omkring klockan nio.

Han somnar oftast i famnen efter en tung flaska välling, sen får han sova i sin säng tills han vaknar efter typ fyra timmar, ibland till och med längre. Ofta sover han sen till morgonen. Jätteskönt! Just det här att få somna själv med J i sängen, utan en liten bebis som inte vill sova, är en befrielse.

Hans sovvanor på dagarna har vi också ganska bra rutin på men det beror nog mycket på att vi har varit hemma en del de senaste dagarna. Han har två sovstunder på vardera ungefär fyrtiofem minuter, ibland längre. Han vaknar sista gången vid typ fyra och så har han ett lååångt vakenpass tills han somnar för kvällen.

Jag ska inte hymla med det faktum att jag gärna ser att det fortsätter så här men om det inte gör det så är jag tacksam för de här kvällarna och nätterna!

4 svar på ”Den nya grejen

  1. Finns det nåt som ser så mysigt ut, som när barn sover? 🙂
    Fin pyjamas han har förresten! 🙂

  2. Åh, mysiga Malte! Jag nästan saknar tiden då A sov i famnen på en, nuförtiden får man ju aldrig mysa! 🙁

  3. Åh, det är så där jag vill ha det! Vilken tid äter han middag om han sen dricker välling vid nattning runt 20?

  4. Jag ska säga att just igår, så klart, så vaknade han efter typ en halv timme och var vaken till elva. Så klart. Men annars så äter han middag vid fem sex, beroende på vilken tid vi gick upp på morgonen, alltså vilka tider han åt de övriga måltiderna. I stort kan man väl säga att han äter var tredje timme dagtid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *