Det är nu det händer

Vilken fantastisk dag! Vi kunde naturligtvis inte låta bli att ta en promenad i solskenet, och det naturliga målet för en promenad är ju vår tomt.

Det börjar hända saker nu! Igår kom de som ska sköta markarbetet, med en stor lastbil och började lasta och frakta bort allt ris och trädtoppar som sedan i oktober har legat i en stor hög på tomten. Jag väntar med spänning på hur allt kommer att se ut när allt är bortfraktat och snön har smält bort. Snart, snart.

Jag behöver som tur är inte vänta på plusgrader för att saker ska hända i vårt husbygge. I veckan eller kanske nästa så sätter markarbetet igång på allvar. Då ska det grävas för att sen gjuta plattan som huset ska stå på. Det är mitt första riktiga delmål i bygget. Plattan! Själva grunden för huset. Sen smäller man upp stommen någon gång i april, sen rullar det bara på. Och så vips flyttar vi in. Typ.

3 thoughts on “Det är nu det händer

  1. Där gick vi också förbi i lördags….fin adress ni får i Strand 🙂 Dessutom på min löprunda! Vi var och tittade på både hus och tomter i närheten där innan. Speciellt på Tranmyravägen har vi varit sugna på tomt, men de styckade av dem så små som du kanske märker på de nya husen som ploppat upp där…

  2. Ja det är en kanonadress! Synd bara att den inte ligger 200 meter upp på gatan, mot vattnet…

    Löprunda säger du? Det är ju perfekt, då kan jag agera vätskekontroll!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *