Det blev en Brio Go.

20131011-223823.jpg

De som känner mig vet att jag är totalt ointresserad av barnvagnar. Ungefär lika intresserad som jag är av barnkläder och ”barngrejer”. Noll. Jag har ingen koll på vilka vagnar som finns på marknaden, jag har ingen koll på nya uppdaterade modeller och inte heller på vilka finesser som man ska leta efter när man ska köpa barnvagn. Jag vill bara att den ska kännas bra. Den ska bara funka.

Ett tydligt tecken på mitt ointresse är antalet barnvagnar vi hade med Malte. Två. Vi började med en Teutonia Fun som jag älskade så länge vi hade liggdelen på. Nätt och fin, perfekt för mitt liv i Hammarbyhöjden vilket i stort sett inte innefattade mer än promenader från lägenheten till Sickla Köpkvarter. När Malte var ett halvår gammal började han häva sig upp vilket betydde att det var dags för sittdelen. Vi hade den i ett halvår, sen sålde vi vagnen. Tanken var att vi skulle ha haft den mycket mycket längre men sittdelen kändes liksom inte bra. Jag tyckte att den kändes lite skranglig. Nästa vagn blev en Baby Jogger City Mini. Bästa investeringen för den hade vi ända fram till förra hösten/vintern då framhjulet lossnade. Så sliten som den var gick den inte att laga men den hade tjänat oss väl så det gjorde ingenting. Malte var ju tre och ett halvt år så vi behövde inte en vagn längre.

Där tog alltså vår ”vagnkarriär” slut, inga vagnar har funnits i vår ägo sedan dess. Fram tills för några månader sedan. J såg att Lekmer hade ett bra pris på ett paket med Brio Go liggdel, sittdel, babyskydd och adapter och med hans personalrabatt kunde ekonomiska (snåla) jag inte säga nej. Visst, jag googlade på lite recensioner och tvekade i två sekunder då det fanns ett par punkter som oroade mig lite (jag minns inte ens vad de handlade om). Sen sa jag åt honom att beställa. Delarna har legat ute i garaget sedan dess. Först nu har jag sett vagnen ihopmonterad och efter dagens lilla promenad får jag nog lov att säga att jag är ganska nöjd! Den känns bra, den funkar.

Bara ett litet aber. Malte är en stor kille och går överallt. Nu när jag är föräldraledig tänker jag mig dock att vi ska gå lite längre sträckor än vad vi brukar, bort till lekplatsen i Strand till exempel, och dit är det för långt att gå för honom. Åtminstone om man vill slippa gnäll. Att ta bilen är bara fånigt vilket betyder att vi behöver en ståbräda. Och självklart verkar det vara så att inga ståbrädor funkar till just Brio Go utom den som Brio tillverkat för just den här modellen. Ekonomiska jag tycker att den är onödigt dyr men har man inga alternativ så får man väl pytsa upp helt enkelt. Det är ett aber. I övrigt så känns det bra!

20131011-223849.jpg

8 thoughts on “Det blev en Brio Go.

 1. Är ungefär lika ointresserad som du av vagnar. Den ska bara funka – och vara en brio! Då jag haft brio förut och gillar det märket. Känns bra helt enkelt. Har (mot vad jag någonsin trott) köpt en ny modell Smile – och är riktigt nöjd! Den kommer få stanna tills den ramlar av pinn.
  Hade tre vagnar t dottern varav två gick sönder…

 2. Vi har ju haft Brio Go och vi hade ståbräda på den som inte var Brios egna. Och det var en EasyRider med stora krokar. Vi krokade fast ståbrädan i chassit där nere. Krokarna måste då vara stora och EasyRider har med stora eller små krokar. Så köp den!

 3. Eller så skippar du ståbrädan, det kommer inte funka när det kommer snö ändå! Plus att det blir verkligen jättetungt, speciellt i backar kommer du storkna. Ta bussen till strand! På vintern kan du dra Malte i pulka i ena handen och vagnen i den andra!

 4. Hm… nu gav du mig nåt att fundera på… Men bussen här ute går ju typ aldrig dagtid! 🙁

 5. Så jäkla synd att vår ståbräda inte funkar på Go! Hitta en begagnad så är det bara ett par hundralappar! För gnälliga storasyskon som är trött i benen är ju sjukt jobbigt, så jag förstår att du inte vill chansa på att han ska gå fram och tillbaka. Speciellt tillbaka brukar vara jobbigt.

  Tips! I Alby på fredagar är cafét öppet! Tyresös dyraste pannkakor, men varmt och skönt att gå in och amma på, och oftast en del barn i lekparkerna också. Och dit är det ju fullt motiverat att ta bilen.

 6. Min kompis Sofia tog med sin sin ståbräda igår, en Lascal, som kanske kanske funkar på vår vagn. Måste bara fixa ett par fästen då hon inte hittar sina. Vore grymt om den funkar!

  Bra tips om Alby! Har för mig att du har nämnt det förut. Malte kommer vara hemma just tor-fre så de dagarna behöver fyllas med aktiviteter. Synd att ni är hemma på måndagar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *