Det här med att inreda ett hus

Enligt vårt avtal är det inflytt i huset om fyra veckor. Fyra veckor är verkligen sjukt lite så snickarna får nog lägga på ett kol nu. Undervåningen är nästan klar men övervåningen har en hel del kvar. Snickarna har dessutom påbörjat ännu ett bygge bara några tomter ifrån oss så nu gäller det för dem att jobba hårt om de ska köra två hus på en gång!

När det är så kort tid kvar innan inflyttning så blir det helt plötsligt skarpt läge. Alla de lösa planer om hur vi ska möblera och med vad måste vi nu fatta beslut kring. Det som just nu snurrar i mitt huvud är hur vi ska göra med utrymmet framför öppna spisen. Från början har vi tänkt att vi skulle ha två soffor där men när vi nu har ett hus framför oss och inte bara ritningar så inser vi att det inte kommer att få plats. Det blir för trångt på högersidan mot köksön. Och det ska ju kännas luftigt!

Jag måste mäta lite till innan jag ger upp idén men just nu hoppas jag på att få in en soffa på ena sidan och två fåtöljer på den andra. Ett alternativ är att ha fyra fåtöljer, dem kan man ju ställa på sniskan liksom, men jag hoppas verkligen att jag slipper det. I mitt huvud ser det konstigt ut, dessutom är jag inte helt förtjust i fåtöljer. Det får ju bara plats en person i!

Årets i-landsproblem men ändock något som upptar en hel del av min hjärnkapacitet. Det kommer att bli svårt att få till så att jag blir helnöjd tror jag.

2 thoughts on “Det här med att inreda ett hus

 1. Hej där!
  Kul att det går framåt med ert bygge. Vi väntar fortfarande att vi skall
  få ett avslut med Byggtonvillan när det gäller vårt bygge. Vi räknar med att
  flytta in ungefär ett år!! efter tidtabell.Delar av byggfirman har som du vet
  gått i konkurs,och det drabbar oss kunder säkert på olika sätt. Jag har försökt
  att nå Åke på telefon,men han är inte så rakryggad att han vill svara. Han
  är kontrollansvarig för vårt hus,och skall utföra slutbesiktning på huset som
  vi själva har fått färdigställa för att överhuvud taget få ett färdigt hus.
  Ett tips till husspekulanter: Använd er av seriösa företag även om det kostar
  lite extra.Det ger bättre nattsömn,och lönar sig i längden.
  En som har lärt av misstaget

 2. Det är jättetråkigt att ni har råkat så illa ut Lennart.
  Än så länge har vårt bygge flutit på bra, snickarna har varit duktiga och flexibla. Åke har inte krånglat så mycket som jag hade förväntat mig med tanke på vad referenserna berättade. Jag hoppas att jag kan vara lika generös i min positiva bedömning efter att vårt bygge är klart som jag är nu! Men man ska ju inte ropa hej…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *