Det här med att tro sig veta

Imorse packade direktbussen till Centralen ihop efter bara ett par stationer och jag fick kliva av i Tyresö och vänta på en annan buss. Chauffören meddelade dessutom att nästa direktbuss var inställd. Jaha, det var bara att ställa sig på busshållplatsen och vänta. Så kom en buss, 805:an till Gullmarsplan. Kanon tänkte jag, där byter jag ju bara till t-banan sen. För jag trodde att jag visste att 805:an gick raka vägen till Gullmars. Jag trodde att jag visste. Jag hade fel. Den går långa omvägar i Tyresö innan den åker ut på Tyresövägen. Det fick jag lära mig den hårda vägen.

Ikväll hade jag ett pass avklarat på Friskis och stod vid busshållplatsen för att åka hem. En 872:a kom och eftersom jag trodde mig veta att den gick raka vägen till Tyresö Centrum så hoppade jag på den för att i Centrum kunna byta till en buss ut mot Tyresö kyrka eller Brevik. Jag trodde att jag visste men jag hade givetvis fel, den gick runt hela jäkla Tyresö innan den slutligen kom fram. Långa och många omvägar blev det.

Man ska kanske ta de säkra korten. Jag kanske bara ska ta de bussarna som jag med all säkerhet vet var och hur de går. Men visst vore det lite tråkigt? Utan mina felåkningar kommer jag ju aldrig se mig om i min nya hemkommun!

3 svar på ”Det här med att tro sig veta

  1. Jag har den redan så klart, men jag behöver ju inte titta i den när jag tror att jag vet 😉

  2. Been there done that. Men nu vet du ju vad Granängsringen och Farmarstigen är, lärorikt. Passa dig för buss 816 mot Tyresö Strand. Såvida du inte vill åka runt i Skarpnäck också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *