Det löser sig tydligen

Jag tycker dagarna och veckorna bara flyger fram. Helt plötsligt är det redan onsdag och mitt i veckan! Bara några dagar kvar till helgens godispåse. Eller ska jag byta ut den mot en fruktsallad kanske… 🙂

Infomötet igår kunde jag lämna med ett leende på läpparna. Det första de små tanterna berättade var nämligen att man har slopat regeln att garantiplats gäller i hela kommunen. Nu gäller den bara i stadsdelen vilket innebär att Malte ”som sämst” kommer att hamna i Skarpnäck.

Vi är beroende av garantiplats och blev det lite i sista sekund då vi till en början tänkte att han skulle börja i Tyresö och ställde honom således i kö där och inte i Stockholm. Eftersom vi inte har någon lång kötid att lita till så har vi tänkt att vi blir nöjda om vi slipper exempelvis Spånga och istället får Högdalen (så illa är det!). Nu behöver vi alltså inte tänka på det för hur det än blir så lämnar vi åtminstone inte stadsdelen.

Jag måste säga att det var en hel del väldigt opålästa surkärringar på mötet igår. Ingen hade koll på att garantplatskön alltid går före den vanliga kön till exempel, och när de fick veta det blev de sura. Det verkade bara vara jag som tyckte att det är en jättebra grej, att man som skattebetalare kan vara helt hundra på att man får en plats en viss månad.

Att det är mer sannolikt att man får sitt förstahandsval i augusti när alla sexåringar börjar i skolan, än i exempelvis april upprörde också.

Det kanske är min pessimistiska inställning till mycket som gjorde att jag var glad när jag gick därifrån. Hallå, vi får ju som sämst Skarpnäck istället för Spånga! De andra mammorna gick därifrån missnöjda för att de ”riskerar” Skarpnäck. Äntligen lönar det sig att inte ta ut något i förskott! Pessimist, javisst!

Ikväll får Malte och J ha grabbkväll för sig själva då jag tar mig in till Söder och äter middag med Elin. Vi sågs senast i somras så det är på tiden!

3 thoughts on “Det löser sig tydligen

  1. Näää… Jag vet inte om jag vill… Eller jo det vill jag! Bestäm nån dag, jag kan både vardagar o helger!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *