Det skruvas trall

Jag vet inte om jag har skrivit om det förut men jag är fullkomligt beroende av mina väderappar. Jag har tre stycken: iphonens egna, yr.no och klart.se, och dem scannar jag av åtminstone varannan timme i hopp om en uppdatering. Om det är någonting jag har lärt mig av dessa så är det att de är fullkomligt värdelösa och väldigt sällan prickar in rätt väder, ens några timmar i förväg. Trots min insikt så klickar jag på apparna i tid och otid, i hopp om att få se ett önskvärt väder.

Denna lördag skulle bjuda på värme men mulet och trist. Några regnstänk skulle vi få också. Och trots min tidigare nämnda insikt så ställde jag in mig på det, och ställer jag in mig på något så har jag väldigt svårt att skifta. Jag har liksom fortfarande svårt att se att vi hade fint väder idag, trots att J är alldeles röd om ryggen efter att ha stått i solen och sågat hela dagen!

Hela dagen är ingen överdrift, efter frukosten satte han igång och lagom till Maltes nattning stängde vi ner verksamheten. Vi har en yta bredvid vår altan som vi från början hade tänkt ha grus på, med fyra odlingslådor utplacerade. Vi drog oss lite för att sätta igång med det projektet då man då måste gräva ur hela ytan så att gruset skulle hamna i samma höjd som altankanten. Men J fick in tekniken med att skruva trall så nu har vi bestämt att strunta i gruset och istället bygga odlingslådorna i ett tralldäck. Detta blir upphöjt med ett trappsteg – dels för att slippa gräva ur och dels för att markera att det liksom är en ”odlingsdel”. Typ.

20120707-200459.jpg20120707-200515.jpg

Odlingslådorna är som synes ganska stora. Minst en av dem ska fyllas med jordgubbsplantor, men vad ska man ha mer? Jag tänker kanske nån god sallad, tomater… Och kryddor och örter. Mer konkreta har inte planerna blivit ännu.

2 thoughts on “Det skruvas trall

  1. Rädisor är väldigt barnvänligt att odla, växer snabbt och kan odlas i omgångar. Gott att plocka en, skölja av och äta direkt. Sockerärter är också en barnfavorit. Lycka till med odlingarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *