Det var på tiden

De senaste dagarna har jag känt att balkongen har stått och väntat. Väntat på att bli vårifierad! Under vintern har det hänt en del saker vilket har inneburit att balkongen behöver en total makeover.

När det var som allra mest snö ute upptäckte vi att katten Silje hade slutat gå ner för att kissa. Alldeles för sent insåg vi att hon istället för att klättra ner till snödrivorna, valde att utföra alla sina behov på balkongen. Att försöka stoppa henne gick inte, och när snön smälte undan fann vi små högar av bajs precis överallt och snön var dessutom gul! Gul! Inte fräscht.

Den trall som vi har haft där ute var från början inte speciellt snygg men nu var den ju också äcklig och inte något som jag vill att Malte ska krypa på i sommar. Idag åkte den bort! Jag stoppade ner alla trallbitar i säckar som vi ska åka till Östberga med imorgon, sen sopade jag bort allt äckel som låg på det ocharmiga betonggolvet under. Grus, gamla löv, spindelväv och sågspån sopades bort, sen blev det svabb med klorin och skrubb av alla räcken. Jag gick in för det här som ni ser. Jag ska nämligen dricka ansenliga mängder vin på den här balkongen i sommar så det städades ordentligt.

Imorgon kommer farmor Jeanette och passar Malte en stund medan vi åker iväg och slänger bråte. Sen blir det en tur till nåt byggvaruhus för att köpa en grå heltäckande matta att ha där ute. Trall är ju egentligen mysigare men mattan kan vi ta in nästa vinter, UTIFALL att det blir ännu en snöig sådan. Silke kan man uppenbarligen inte lita på eftersom hon efter sju år visar upp helt nya sidor hos sig själv.

Shit vad det ska mysas på bakongen. På med en matta, upp med tyget utefter balkongväggarna och lite blomlådor så blir Alex nöjd!

3 svar på ”Det var på tiden

  1. Ja, visst är dom underbara dom så katterna? Våra har gjort samma sak, fast på verandan på famsidan, det var bara att ta fram högtryckstvätten igår.

  2. Men mattan då, den kommer ju att bli blöt när det regnar på den och det kommer att ta evigheter innan den torkar så länge den ligger på golvet. E de så bra egentligen med heltäckningsmatta?

  3. Det finns såna för balkongen som har ”dränering”. Det sitter små plastpluppar under som lyfter mattan så att vattnet kan rinna undan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *