Det finns alldeles för många puckon!

Jag satt och surfade samtidigt som jag lyssnade på radio. Jag försöker att lägga ner TV-tittandet på dagarna och då är radion min bästa vän. Lotta Bromé fick min uppmärksamhet en stund då hon pratade med en man i trettioårsåldern som hade ringt in för att berätta om hur han hade hittat en uggla som satt i hans skorsten. Han hade märkt att det blev rökigt inomhus och när han tittade ner i röret satt den lilla ugglan där, alldeles sotig.

Jaha, vad gjorde du då? frågade Lotta Bromé med sin härliga sympatiska röst (I löve her). Ja, jag ringde ju 112 såklart, svarade det halländska puckot. Gjorde du det? frågade hon förvånat, förmodligen för att man inte ringer Sveriges akutnummer för sådana småsaker. Han svarade att ja, men det är ju klart, vem ska man annars ringa? Då skickade de brandkåren som tog ut den.

 

Men idiot! Man ringer inte 112 för att man har hittat en uggla i skorstenen. Man ringer inte ens dit om man har haft inbrott. Det är ett akutnummer! Det ska liksom vara akut! Jag vill verkligen inte sitta i telefonkö till 112 när det kniper bara för att det finns sådana puckon som missbrukar numret. Stupido!

One thought on “Det finns alldeles för många puckon!

  1. Visst finns det för många puckon – ett av dom jobbar uppenbarligen på 112 som skickade ut brandkåren för att plocka fram en uggla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *