Det här med att gå över tiden…

Det finns så mycket ”kunskap” förknippat med graviditet. Det har jag verkligen fått erfara under min egen. Många ”kan” och ”vet” så mycket om hur det är trots att de flesta ändå är rörande överens om att varje graviditet är unik och inte lik någon annan.

Något jag har fått lyssna på en massa myter. Det finns många som handlar om exempelvis könet på barnet. Om magen än bred är det en tjej, eller om du får hårigare ben är det en kille, man kan höra på hjärtljuden vad det är för kön… De här myterna kan vara ganska kul att grotta i, bara man inser att de faktiskt är myter och inte sanningar. Bara något kul att fördriva tiden med.

Det finns dock en myt som jag gärna vill ska vara sann, då den är till min fördel. Jag har läst lite överallt att det sägs att om ens mamma inte gick över tiden med sina graviditeter så gör inte heller dottern det. Att gå över tiden ska enligt myten gå i arv.

Detta får väldigt gärna vara sant. Jag pratade med min mamma och hon berättade att min storasyster föddes på självaste BF och jag själv är född på BF-2 dagar. Min lillasyster förstör statistiken en aning då min mamma gick över tiden en vecka med henne, sen krävde hon igångsättning då hon var på väg att bli tokig.

Något som kan styrka myten ifråga är att när min storasyster födde lille Adam för två år sedan föddes han på BF+1 dag. Frågan är, är detta en slump, eller beror det på arvet från vår mor? Jag håller tummarna för arvet för i så fall är lilla pyret här om bara 38 dagar!

4 thoughts on “Det här med att gå över tiden…

  1. Jag har fått ett jättebra intryck av både SÖS och Södra BB. Vi får tyvärr inte föda på Södra BB eftersom jag har haft massa komplikationer under graviditeten, men jag ser framemot SÖS. Vill inte hamna i Södertälje eller på DS. Min mamma födde mig och min bror på SÖS, och min bror och hans tjej fick deras dotter där. Det vore mysigt om även vi får komma dit!

  2. Ja de är så olika på olika graviditeter. Har du kikat in hos min dotter? Jag har både hennes gamla och nya inlagd. Sen har hon ju fl också där hon skrivit en hel del plus foton.Du kan ju kolla med henne (Susanne) om du får kika in hos hene på fl.

  3. Allt är möjligt från & med 37 (nr 2) … 1 an 40+2 men min sista var inte kul 42+1 v
    Bara att hålla tummarna 🙂

  4. Den myten har jag faktiskt inte hört innan men det är kanske bara att hoppas att det ligger något i det för det var minsann inget kul att gå över. Men förr eller senare kommer ju bebisen ut, men jag gick över två veckor och det var en hel jäkla evighet (dock väl värt väntan)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *