Detta kan nog dessvärre vara sant

Jag fastnade för en artikel på Aftonbladet. Vid en första genomläsning tänkte jag att det här bara är påhitt, men när jag tänkte efter började jag ångra mig. Med tanke på vilka fåniga grejer turisterna klagade på i programmet Semestersvenskar på TV4, så kan detta dessvärre vara sant. Vi människor är stundtals alldeles för sorgliga.

Artikeln listar de tio sämsta klagomålen lämnade av semesterresenärer till resebolagen.

1. ”Stranden var för sandig.”

2. ”Sola topless på stranden borde förbjudas. Vår semester blev förstörd eftersom min man tillbringade hela dagarna med att glo på andra kvinnor.”

3. ”Vi köpte Ray Ban-solglasögon för fem euro av en gatuförsäljare, men de visade sig vara oäkta.”

4. ”Ingen hade sagt att det finns fiskar i havet. Barnen blev förbluffade.”

5. ”Min pojkvän och jag bokade ett rum med två sängar men blev placerade i ett rum med dubbelsäng. Vi håller nu er ansvariga för att jag är gravid. Detta hade aldrig hänt om vi fått det rum vi bokat.”

6. ”Jag jämförde storleken på vår enrumslägenhet med våra vänners trerumslägenhet och fann att vår var märkbart mindre.”

7. ”Sanden på broschyrbilderna var inte alls som i verkligheten. I er broschyr är sanden gul, men den var i själva verket vit.”

8. ”Vi var tvungna att köa utomhus utan luftkonditionering.”

9. ”De lokala butiksägarna är lata som håller stängt på eftermiddagen. Jag behöver ofta köpa saker under siestan – den borde förbjudas.”

10. ”Det tog oss nio timmar att flyga hem från Jamaica till England men för amerikanarna tog det bara fyra.”

One thought on “Detta kan nog dessvärre vara sant

  1. Det kan mycket väl vara sant. För många år sedan jobbade en vän till min dåvarande kollega på ett större försäkringsbolag. En gång fick han för sig att sammanställa dom dummaste bortförklaringarna, det var typ nåt i den stilen. Detta var innan internet, så han delade ut dom i en bunt papper, har tyvärr tappat bort dem nu…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *