Dop och stentrappor

Vi döpte aldrig Malte och inte heller hade vi någon namnceremoni. Skönt på ett sätt, att slippa organisera det, men lite synd på ett annat då det ändå är vid ganska få tillfällen man annars får anledning att samlas tillsammans med släkt och vänner. Alldeles för få tillfällen faktiskt.

Igår var det lilla Nathalie som skulle döpas i Boo kyrka. När prästen välkomnade alla i kyrkan passade han också på att säga att det är helt okej att barnen leker och lever om, och det var som förälder väldigt skönt att höra för jag visste ju att vilden Malte aldrig i hela sitt liv skulle kunna tänka sig att sitta mellan sina föräldrar på kyrkobänken och bara njuta av lugnet.

Mycket riktigt, han började springa runt långt innan ens Nathalie hade gjort entré framme vid dopfunten, och lugnade liksom aldrig ner sig. Om ni skulle fråga mig vad prästen talade om under dopet så skulle jag bara skaka på huvudet och svara att jag inte har en aning. Medan dopceremonin fortskred fick jag nämligen springa efter Malte så att han i all iver inte skulle tappa balansen i trapporna som var så roliga att gå upp- och nedför. Det hårda tegelgolvet gav mig magont och hemska bilder i huvudet som inte lämnade mig förrän jag fått lite champagne i kroppen.

Efter en halvtimme var dock prästen klar och vi åkte vidare på dopmottagning hos Sofias föräldrar. Jag såg fram emot det då de bor tvärs över gatan från vårt gamla hus i Krokis där jag är uppväxt. Jag hade inte varit där sedan mina föräldrar sålde för ett par tre år sedan men allt såg precis ut som det gjorde. Lite konstigt att se nästan.

Efter gott tilltugg och massor med gott fika (jag förväntar mig inget annat när det är Sofia som har ordnat) så var det dags för oss att åka vidare och för Malte att somna. Vi hann inte långt innan han stängt ögonlocket och somnar sött. Vi passade på att handla lite på Maxi, sen blev det hemåt och tårtbak för mig. Varför lyckas jag bara med min chokladmousse varannan gång jag gör den?! Jag förstår inte problemet!

Oh well, idag ska det iaf ätas tårtor. Chokladmoussetårta som efterrätt och pannkakstårta som huvudrätt. Låter ganska bra tycker jag!!

3 thoughts on “Dop och stentrappor

  1. I den kyrkan finns det mycket för en liten att slå sig på, så du la nog ditt fokus på rätt sak!
    Åh, tårta – trots att det inte är lördag? 😮

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *