Drömhuset

När vi påbörjade bygget av vårt hus i somras var det svårt att föreställa sig hur det skulle se ut. Trots att vi hade varit med från att vi själva berättade för vår arkitekt om våra önskemål, till att det blev en riktig ritning, så är verkligheten ibland svår att visualisera. Och nu står huset där på höjden, helt på riktigt och sjukt coolt.

Något vi verkligen inte hade funderat på var hur stort huset skulle upplevas från framsidan sett. Redan förra sommaren frågade en förbipasserande om huset skulle bli studentbostäder och senast idag undrade en man som jobbar med markarbetet hur många lägenheter det är i huset. På fullt allvar! Och så kom den här frågan på bloggen:

Vårt hus är inte alls så stort som det kan upplevas om man bara ser det från långsidan. Huset är ganska långt och dessutom väldigt högt på framsidan (4 m takhöjd på övervåningen, 2,70 på nedervåningen) så väggen är ju till ytan väldigt stor. Kortsidan är dock väldigt smal och det finns en anledning till det. Vårt hus är smalt, inte speciellt djupt, för att ljuset ska nå in överallt. Detta var ett tips från arkitekten som vi tog till vara på och jag är otroligt glad över det. Speciellt eftersom vi lever i ett land där ett flertal av årets månader är mörk vinter.

Sett från framsidan kan man alltså inte tro att huset bara (fast det är inte så bara) 205 kvadrat boyta + 25 kvadrat garage. Men så är det. Precis lagom kommer det att kännas, så fort vi har fyllt alla rum med möbler! 😉

Jag har visat den förut men bjuder på planritningen ännu en gång. För att den är så häftigt!

20120229-214424.jpg

5 svar på ”Drömhuset

  1. E du svenskläraret, eller?! På vilket sätt har ni tillvaratagit arkitekten??

  2. Vaddå? Är jag blind, jag ser inte felet?

    Eller menar du att man inte kan säga ”ta till vara på”? För det kan man ju…

  3. Syftningsfel gumman. ”…arkitekten som vi tog vara på ..” SOM syftar ju på ARKITEKTEN och inte på tipset i din mening.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *