Du som är kunnig

Snälla kan du svara på om man kan lägga klinker direkt på en plastmatta i hallen. Jag blir så förvirrad. Överallt på nätet står det att man avråder från detta då plastmattan kan frätas sönder av fixet och då kan fogen exempelvis spricka i ett senare skede. Det står också att man kan chansa och har man tur så går allt bra. När jag pratar med min lilla pappa så säger han att jo, det går hur bra som helst att lägga direkt på. Och en hantverkare vi hade över en dag sa att det bara var att tvätta av mattan med t-sprit, sen var det bara att klinka på.

Så du expert, vad säger du? Hur ska vi göra?

3 thoughts on “Du som är kunnig

  1. Men det har ni säkert redan gjort. Men jag håller med pappa o hantverkaren. Inget våtrum och plastmattan som extra tätskikt=great!

  2. Har nu pratat med en av bygglärarna på skolan. Han tycker också att man ska ta bort plastmattan då den har legat där i nbästan 20 år. Han menar dock att det inte är så krångligt som det låter och att det borde gå snabbt. Nu till nästa fråga: är det någon som har ett koben att låna ut?

  3. Under mattan finns säkert nån typ av filtmatta, den måste skrapas bort i mesta möjliga mån så fixet får nåt att fästa i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *