Dubbla stränder!

Det blåste galet mycket igår. Vi tog oss till den lilla marknaden i Ayia Thekla på förmiddagen men höll på att blåsa bort så eftermiddagens strandbesök fick stryka på foten. Istället körde vi dubbla stränder idag! Vädret var perfekt med omkring 24 grader i skuggan och bara en sådär preciiis lagom vind som fläktade exakt så mycket som man vill att det ska göra när man hänger en dag på stranden.

Vi började med att ta oss till Fig Tree Bay i Protaras. En klassiker bland svenska barnfamiljer, så också hos oss. Det var faktiskt mer folk här idag än vad det var i Ayia Napa för några dagar sedan. Där drar det väl igång på riktigt när de övervintrande pensionärerna åker hem och kidsen kommer på sommarlov? 😊

Vi badade allihop och även om vi inte hade någon termometer med oss så gissade vi alla på att badtemperaturen låg på ca 23 grader. Helt ok för att vara hav i april månad. Barnen röjde loss rejält och när de tröttnat så packade vi ihop och tog en lunch vid stranden, touriststyle med barnhörna och hela kitet.

Efter Fig Tree Bay packade vi ihop oss i bilen och åkte till en för mig helt ny strand. Kul! Konnos Beach hette den och ligger otroooligt vackert till mellan typ Protaras och Cape Greco. Man fick åka en liten serpentinväg ner för berget för att komma åt stranden och jag tog en jättefin panoramabild som tyvärr inte går att publicera på bloggen. Ni får ta mitt ord på det, stranden låg urvackert till i den lilla viken. Vi har inte kört någon omröstning ännu men jag tror att båda barnen är överens om att det här är den bästa stranden hittills.

Imorgon får mina föräldrar ledigt. Det enda de behöver göra är att skjutsa den här lilla barnfamiljen till WaterWorld Water Park i Ayia Napa. Då blir det åka av!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *