Egentid hos Sofia

Sofia skulle laga mat eftersom det är det hon är grym på! Jag skulle ta med mig ett gott humör och vin. Flaskorna stod kvar i hallen när jag igårkväll gick hemifrån, men det goda humöret kom jag ihåg att ta med mig. Så himla klantigt! Tur då att Sofia har snälla föräldrar som är villiga att agera vinakut så att vi fick rött till maten!

Nöjd med maten är jag alltid efter ett besök hos Sofia, så även igår! Pasta med gräddig svampsås med bacon, japp sånt gillar jag! Till det en rötbetscarpaccio med ruccola, parmesan och pinjenötter, en tomat- och mozzarellasallad, egenmarinerade kronärtskockor (älskar kronärtskocka!), oliver och mängder av bröd! Yummie!

20110407-112522.jpg

20110407-112532.jpg

Emelie och Nathalie gick och lade sig runt åtta så vi fick lite tid att äta ifred innan Nathalie tyckte att det var trevligare att stanna uppe. Helt okej med mig, en niomånaders är lätt att ta, värre är det med Emelie och Malte när man vill sitta och njuta av maten!

Vinakutens utryckning var uppskattad för vinet åkte enkelt ner i våra magar tillsammans med den smaskiga maten. Mellan tuggandet och klunkandet hann vi också prata mycket mycket mycket, något som inte alltid hinns med när barnen härjar. När klockan började närma sig runt elva kom Johnny hem och då tyckte också Sofia att det var dags för efterrätten – en improviserad cheesecake med hasselnötter, gott!

Som pricket över i:et skjutsade Johnny hem mig så att jag var hemma lagom till midnatt. Då låg mina pojkar och sussade sött så det var bara att krypa ner i sängen och somna. Snabbt. Både jag och Sofia konstaterade att sist vi var uppe så sent var på nyårsafton – vilka tunnisar vi är! Men skönt var det att få ha lite egentid en vanlig onsdag, måste göra sådant oftare. Tack Sofia för maten och sällskapet!

Ett svar på ”Egentid hos Sofia

  1. vet du, halva vår tomt var ett enda stort berg. Vi har sprängt massor massor massor. Hela huset står faktiskt på sprängsten eftersom vi hade så mycket över som vi kunde använda till att ställa grunden på. Känns ju bra nu när det är så himla mycket vatten överallt, behöver ju garanterat inte tänka på att någonsin behöva dränera ett hus som står på sten.

    Det kostade en del att spränga. Dessutom måste man ta hit nån gubbe som går runt och sätter mätare på alla närliggande hus, och sotaren måste besiktiga alla som har skorstenar på husen innan. Men det var väl värt pengarna faktiskt. Vi har tre meter till berget från huset. Annars hade huset och baksidan stått så nära berget, hade känts lite trångt. Nu är det istället ganska häftigt, jag tror det blir bra när vi är klara, men det kan ta nått år till innan allt är klart på tomten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *