En dag i (på) hemmet.

Alla bussturer här ute är fortfarande inställda så både jag och J bestämde oss för att jobba hemifrån idag. Ingen av oss hade någon större lust att lägga en massa extra tid på jobbig resa in till stan, när vi ändå kunde jobba lika bra vid köksbordet. Malte kunde vi dock inte ha hemma för hur härlig han än är så kan jag inte jobba hemifrån med en fullt frisk och understimulerad treåring. No can do. Jag ringde till förskolan på morgonen för att försäkra mig om att de hade öppet och, framförallt, att det fanns andra barn där som han kunde leka med. Jodå, de slog ihop ett par avdelningar och vips var de fulltaliga.

Det föll sådana oerhörda mängder snö igår att jag knappt kan tro det, och trots att det är förbaskat vackert så innebär det ju också tyvärr en hel del snöskottning. Jag vet inte var den kom ifrån, den där romantiserade bilden av att jag förra året gillade att skotta snö, men den är puts väck nu i alla fall. Det är assjobbigt att skotta snö. Svettigt och tråkigt – en dålig kombo. Men som sagt, vackert med ett tjockt snötäcke är det ju. Så fort kommunen har varit här på vår gata och plogat (det har ju gått ett dygn sedan det slutade snöa nu!!) så ska jag sluta klaga. Jag ska sluta klaga tills nästa oväder drar över oss.


Meningen var att jag skulle ha en julstjärna till i fönstret allra längst ner till höger. Det är garaget och där är det ju alltid släckt. Men så var den julstjärnan trasig och när jag ville byta i butik så var den helt slut i lager 🙁 Synd för nu blir det ju väldigt vänstertungt med ljus.  Tack för att ni låter bli att kommentera vår brist på fasadbelysning. Lamporna har gått allihop utom ett par tre stycken…


Här är det meningen att jag ska skotta mig en liten stig över altanen och ut på baksidan där vi har vår ved. Den här bilden är tagen ungefär tjugo minuter innan jag blir förbannad över hur jobbigt det är och bestämmer mig för att gå in istället. Utan ved.

2 thoughts on “En dag i (på) hemmet.

  1. Äntligen den efterfrågade bilden!
    Otroligt fint med adventsstake i varje fönster.
    En stjärna låter mycket fint!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *