En dag i snön

Bästa morgonen! Jag fick sovmorgon och framdukad frukost på köksbordet när jag klev upp. Att äta frukost tillsammans på helgmorgnarna är nog en favoritpunkt under våra lediga dagar. Det är mysigt, trots att Malte inte vill äta något annat än typ smöret på knäckemackan som har slickar av. Idag åt han faktiskt upp en hel rostmacka så jag ska väl inte klaga.

Efter frukosten klädde vi på oss, grävde fram täckbyxorna och gav oss iväg till Strandtorget. Med bara några få minusgrader så var promenaden riktigt behaglig, jag måste skärpa till mig med mina promenader, jag älskar ju dem! Väl framme vid en av förskolornas gårdar så fick Malte kliva ut vagnen för att leka av sig. Inte ensam, vi hakade självklart på. Att åka rutschkana är ju faktiskt ganska kul om man är klädd för det! 🙂

När det började närma sig lunch var jag och J inte riktigt överens. Jag ville testa cafét på torget, Clara & co, medan J ville äta pizza på Primavera. Han fick vinna för den här gången, jag var ändå inte så hungrig efter frukosten så jag satt ändå bara och tittade på medan pojkarna åt, men nästa gång vill jag till caféet. Måste testa utbudet vi har här ute på orten!

Under promenaden vidare hem till farfar Kaj och Maria så hann Malte somna i vagnen. Det tar sin lilla tid för honom att göra det men det gick till slut. Han fick sova gott ute på altanen medan vi satt inne med vårt medhavda fikabröd, toscabullar. Mmmmm toscabullar. Vår plan var att efter att Malte hade vaknat,  försöka oss på att klippa hans hår med farbror Oscars trimmer. Det gick så där. Trots mutor i form av tablettaskar med Fruxo och Zoo så var han inte alls intresserad av att den där vibrerande eldrivna saken skulle närma sig hans huvud. Jag ångrar så att vi inte introducerande den där trimmern när han var lite yngre… Jag tror att vi får försöka oss på ett besök hos frisören istället, där det klipps med sax. För att vänta ända fram till mormors hemkomst i slutet av april går bara inte. Nej. Det går inte.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *