En djävulens kona

Det är inte bara teoriläsning och bilkörning som jag ägnar mig åt här uppe i Hälsingland. Igårkväll följde jag och mamma med grannarna på teater ute vid Axmar bruk. Vi hade gott om tid så vi åkte först ut till den fina restaurangen Axmarbrygga Havskrog som ligger där ute. Vi hann inte med att äta men jag fick chansen att titta lite på den vackra utsikten över vattnet. Här får det lov att bli ett middagsbesök när Malte är lite äldre och kan sitta still.

20110720-033136.jpg

Pjäsen En djävulens kona spelades av Norrsundets Fria Amatörförening och handlade om häxprocesserna här i Gästrikland/Hälsingland under 1600-talet. Intressant historia med förvånansvärt bra skådespelare men det allra bästa var nog miljön. Vi höll nämligen till i en gammal hytta från Axmar bruk som jag har förstått inte har använts sedan i början av nittonhundratalet. Till vänster om scenen porlade bäcken ”inomhus” vilken gav ännu lite extra charm till den häftiga lokalen!

Kul att få gå på teater! Det var alldeles för länge sedan, jag som gärna skulle vilja kalla mig lite kulturtant har inte samvete att göra det. Däremot kan jag klappa mig på axeln för att jag unnade mig besöket.

20110720-033207.jpg

20110720-033225.jpg

20110720-033238.jpg

2 thoughts on “En djävulens kona

 1. Hej, försökte skriva en kommentar nyss, men förbindelsen dök. Om du fått den så bortse från den här.
  Jag sökte bilder från Axmar Bruk och vår föreställning ”En Djävulens Kona”. Då hamnade jag på din blogg. Jag undrar om vi kan använda dina bilder i vår marknadsföring?

  Välkommen åter till Hamrångebygden
  Hälsar
  Bo Silén
  Ljustekniker
  Norrsundets Arbetarteaterförening

 2. Hej!

  Om ni tycker att kvaliteten på bilderna duger (jag tog dem med iphonen i mörkret) så får ni självklart använda dem! Det är bara roligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *