En förmiddag i solen

Det finns en stor nackdel med att ha körkort: jag har ingen bra ursäkt att slippa åka iväg och storhandla. Därför fick jag bita ihop och inleda min lördag med det. Förmiddagen fortsatte desto bättre då vi hade planerat in korvgrillning på altanen till lunch. Kaj, Maria, Jeanette och Kåre kom hit och åt sig mätta. Grillkorv är farligt gott!

Det var inte bara korv på agendan utan vi skulle också få besök av Pernilla, en trädgårdsarkitekt här i Strand som tidigare har hjälpt Kaj och Maria och få till deras trädgård. Vi vet inte riktigt hur vi vill ha det och då är det bra att få input från någon som faktiskt försörjer sig på trädgårdar.

Lite klurigt är en trädgård att få till, speciellt när egentligen ingen av oss är speciellt intresserad. Samtidigt förstår vi att vi behöver lägga lite tid och möda så att det blir fint. Vi ska ju ändå leva i de här miljöerna! Men man får ta något steg i taget, att få till hela trädgården i ett svep går inte utan vi får nöja oss med gräsmattan och exempelvis lite buskar den här sommaren. Under tiden kommer vi märka själva vad vi saknar och vad vi vill ha.

En förmiddag ute i den krispiga vårsolen tog knäcken på Malte! När korven var slut och solen försvann bakom en tall så gick vi in för en kopp kaffe. Malte myste in sig i fåtöljen med en filt över sig, sen dröjde det inte länge innan han sov sött.

Ett svar på ”En förmiddag i solen

  1. Pingback: När blir det korvgrillningspremiär? | tantalexandra.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *