En grön promenad

Jag har saknat promenaderna. De där jag tog i höstas då vädret var behagligt och fortfarande lite småvarmt. Sen kom vintern och kylan och halkan och snön och ja, jag gick i ide. Idag, efter en vecka av innesittande, tog vi oss ut på en promenad. Målet var Globen för lite shopping åt Malte som inte kommer i sina kläder längre, men vi tog några omvägar så att vi skulle komma upp i några kilometer i alla fall.

Så uppe vid Gullmars blev jag plötsligt omsprungen av en man. Inte vilken man som helst utan en grönklädd man. Först och främst hade han löparskor som var guldfärgade. I sina skor hade han fört ner sina gröna knästrumpsklädda fötter och föga förvånande var även t-shirten och shortsen väldigt gröna. På ryggen stod i vit text ”Jag tränar för Allsvenskan 2011”. Först trodde jag att jag hade hamnat mitt i en svensexa men insåg snart att det här var på riktigt. Han tränade nog inför Allsvenskan och han hade också valt att vara klädd på detta sätt.

Det var bara jag som tyckte att denna varelse var märklig. Bilisterna här i Johanneshov verkade uppskatta den grönklädde mannen som dessutom uppmärksammade honom på det genom att tuta åt honom i sina små bilar. Han reste då sin hand, som prinsessan Diana, och vinkade åt bilarna. Han vinkade på ett sätt som visade att han förstod vad de menade. Han vinkade på ett sätt som signalerade att han nästan förväntade sig att bli tutad åt.

Jag önskar att jag hade haft sinnesnärvaro för att rycka upp kameran och ta en bild, men hans ryggtavla försvann alldeles för fort, och eftersom mitt huvud under några ögonblick blev alldeles tomt så var det inte möjligt. Det är fortfarande tomt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *