En härlig dag på språng!

Vi vaknade till en härlig morgon med en klarblå himmel och en strålande sol. Eller inte. Våra planer att möta upp lite andra mammor i en lekpark på Söder var plötsligt inte lika lockande när regnet låg i luften och hotade att anfalla precis när som. Ida kom då med förslaget att vi skulle ta en tur till Kulturhuset istället, där det finns något som kallas Rum för barn. Ett helt våningsplan mitt i City bara för barn!

Det fanns allt för alla åldrar. Leksaker, böcker, klättertrappor, målarverkstad, spel osv. Och gratis var det också! Vi blev glatt överraskade av lokalen och av vad som erbjöds och jag vågar tala för oss alla när jag säger att Kulturhusets satsning för barn och småbarnsföräldrar rekommenderas varmt. Vi kommer garanterat åka tillbaka.

Vi var ett litet sällskap på fyra mammor och fyra barn. Jag&Malte, Lovisa&Sixten, Ida&Lykka och Camilla&Ella. Vi mammor kunde stundtals sitta och snacka om allt och ingenting men många gånger fick jag springa efter Malte. Alla barn är ju olika. Vissa leker gärna i närheten av sina föräldrar och håller lite koll på dem. Malte glömmer mig i samma sekund som jag ställer ner honom på golvet. Han bara drar! Kul att han är så självständig men jag vill gärna ha honom nära.

Efter lek och stoj började barnen bli trötta hungriga och det blev vi mammor med, så vi gick förbi ett café och köpte med oss sallader som vi åt hemma hos Lovisa som bor på Drottninggatan. Himla smidigt det där! Där fick vi ännu mer tid att snacka loss medan barnen kunde leka ännu lite till.

Efter en heldag tillsammans blev vi trötta på varandra och vi gick alla hem. Jag trotsade det hotande regnet och gick hela vägen hem. Jag fick sällskap av Ida och Camilla till Slussen sen gick jag solo. Malte höll sig vaken hela vägen men så fort vi kom hem tvingade jag honom att sova för vår dag var nämligen inte slut här.

Sofia tyckte synd om mig som skulle tillbringa kvällen ensam eftersom J är bortrest, så hon bjöd över mig och Malte på middag. Här fick Malte härja ännu lite mer, den här gången med Emelie. Han är fortfarande väldigt fascinerad av lilla Natalie och gick gång på gång fram till henne där hon låg, intet anande, i sin babysitter.

Nu är det sova som gäller för jag är helt slut. Malte somnade i stort sett i samma sekund som jag lade honom i sin säng, vilket jag tolkar som att även Malte har haft en kanondag idag! Tack för det alla mammor!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *