När jag jobbade på Elite Marina Tower tidigare i veckan så bjöds vi på en efterrätt som jag tyckte var riktigt god. Jag försökte efterlikna den så gott det gick ikväll och jag tycker att jag lyckades ganska bra!
Botten är maräng som jag vispade ihop igår tillsammans med Malte. Maräng är oförskämt enkelt att göra men ger intrycket av att vara något krångligt. Jag har ett riktigt bra recept som jag har fått av min mamma och som från början är till en riktigt grym pavlova. Sök här i bloggen så hittar ni marängreceptet. Det räckte till nio små bottnar. Jag gräddade dem i 25 minuter men jag hade nog kunnat låta dem stå inne i fem minuter till.
Ovanpå marängen klickade jag på lite vispgrädde. Ovanpå strösslade jag på lite krossad turkisk peppar och sen ringlade jag över lite lemon curd. Lemon curden är ju ganska hård och fast i konsistensen så jag blandade den med lite vatten för att få den lite rinnigare. Hallonen var mer dekoration är smakförhöjare då de ändå inte var speciellt söta, det är för tidigt på säsongen.
Jag blev helnöjd med efterrätten. Jättegod! Den här gör jag garanterat igen, förmodligen i lite olika varianter. Över huvud taget är ju maräng väldigt tacksamt, det funkar med mycket!