En lördag i ett väntrum

Den här lördagen blev inte riktigt som vi hade tänkt.

Efter att ha blivit väckta av en pigg Malte vid sex kände jag att det var dags att ta mig ner till gymmet för att köra lite kondition. Nej, träningslusten är inte tillbaka utan det var det dåliga samvetet som tvingade mig.

På förmiddagen tog vi en promenad ner till Coopen för att köpa vårt lördagsgodis och potatisen till gratängen som skulle serveras tillsammans med blodig biff. När vi kom hem dröjde det inte länge förrän vi var tvungna att ge oss iväg igen.

20110319-063205.jpg

20110319-063251.jpg

Katten Silje kom för några dagar sedan hem med ett sår i huvudet, förmodligen efter ett slagsmål med en annan katt på gården. Såret tyckte vi läkte fint och skorpan satt där den satt. Igår såg sårskorpan mycket större ut så vi antog att det var Silje som irriterat såret genom att klia sönder det.

Så när vi kom hem idag så upptäckte vi att såret hade spruckit och att det rann blodigt illaluktande vidrigt var ur det. Så sjukt äckligt! Det hade droppat lite överallt i lägenheten men värst var det i Maltes rum där vi hittade en hel liten pöl.

Snabbt ringde vi farmor Jeanette som i rekordfart kom hit så att jag och J kunde ta med Silje till Bagarmossens djursjukhus, och ännu en gång fick jag känna mig lite otillräcklig som inte har körkort. Måste ordna det! Då vi förstod att det skulle bli en stunds väntan i väntrummet så åkte J hem igen så att Jeanette kunde återgå till sin lördag. Själv fick jag sitta där i lite drygt tre timmar, med en katt i en bur full med blod och var, innan vi fick komma in till undersökningsrummet.

Där konstaterades att Silje har fått en infektion i såret som då har utvecklats till en varfylld böld. Blä! De bestämde sig för att lägga in henne över natten för att imorgon rengöra såret och sätta in en drän som ska sitta i i en vecka. Stackarn!

Det var min lördag det. Fyra timmar på ett djursjukhus. Fast jag kanske inte ska klaga, mest synd är det väl om katten!

5 thoughts on “En lördag i ett väntrum

  1. Hoppas hon blir bra fort och att Malte kan hålla fingrarna borta från henne, för hon får väl en tratt över huvudet och jag kan tänka mig att han kan tycka det är en spännande anordning som måste undersökas ordentligt. Hoppas katten som gjort Silje så illa mår dåligt också, förresten!

  2. Om det nu var en katt… Frasse kom hem en gång helt sargad efter ett slagsmål med en råtta som var nästan lika stor som han. Han kom hem med råttan i munnen också för den delen, eller rättare sagt han släpade in råttan baklänges då den var så stor att han inte kunde lyfta på huvudet…

  3. Ja för ett par timmar sedan. Jag skriver om det när jag får tid. Hon är ju en historia för sig och så beter sig Malte märkligt ovanpå det så det är mycket nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *