En oskarp chililördag.

Vi hade en bit högrev i kylen och J som har tjatat om att göra en chili så länge fick äntligen göra en. Han gillar den där tiotimmarsgrytan medan jag själv tycker att den är lite så där äh. Jag har lite svårt för stark mat, det är vad det hela handlar om. Men han älskar ju så någon gång ibland får jag ju ge med mig. Vi bjöd över Kaj och Maria så att grytan skulle gå åt, man äter ju inte så mycket av det här mäktiga.

Det jag gillar med chili är tillbehören. Att få göra en salsa med massor av koriander och lime och sen klämma i sig den tillsammans med en hemgjord gucca (97% avocado ;)) är ju väldigt gott. Vi kör Texas Longhorns cheddarsås med jalapenos till också, den är dundergod att doppa nachos i.

Glada barn!

Det är väl inte riktigt tradition att äta limpa till en chili men både J och jag kände för en hemgjord sådan till maten så jag slängde ihop en deg på förmiddagen. Jag bakar alltid nån typ av baguette till soppan (brukar försöka äta det nån gång i veckan eftersom jag älskar all typ av soppa) men då brukar jag köra i lite andra mjölsorter, kli eller fröer för att ”mata till det”. Den här gången bakade jag formbröd med bara vetemjöl. Kanske inte helt ok i dessa hälsotider men ÅH vad gott det är!

Till efterrätt orkade jag inte hitta på något så vi tog vara på kärleksmumsen/kokosrutorna/Kramforsludren (!?!) och serverade dem till glasskulor och (givetvis) hemgjord chokladsås. Gott, mäktigt och… gott!

Efter det här inlägget kan vi också konstatera att vi nu har kommit till den tiden på året då alla mina bilder blir suddiga pga mörkret. Jag är ju ingen fotograf direkt och kan typ inga inställningar på kameran. Jag vet inte hur man fotar i dunkelt ljus helt enkelt. Kanske jag skulle unna mig en fotokurs någon gång där jag får lära mig grunderna. Kanske jag kan få till några fina bilder trots att det inte är högsommar!

Nu: familjejympa!

2 thoughts on “En oskarp chililördag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *