En promenad och årets första semla

20120211-135202.jpg

Så är den uppäten! Årets första semla! Vi tog den lilla promenaden bort till Strandtorget där vi mötte upp Kaj och Maria. Där skaffade jag mig ett bibliotekskort på biblioteket, bara en sån sak! Äventyr! Sen gick vi in på Clara & co. Utifrån så tycker jag att det ser pytte ut, därför blev jag lite förvånad över de fyra borden som rymdes i den ena delen av butiken, och all inredning och presentprylar som rymdes i den andra. Vi var ju där för semlor så vi köpte de fyra som fanns (!) och satte oss. När Malte hade tröttnat på fikat satte han sig med leksakslådan och inventerade. Älskar caféer som har tänkt till! 🙂

Vad tyckte jag om semlan då? Mjo, den var väl helt ok men inte mer än så. Något som jag tycker är viktigt med en semla är att den är urgröpt så att mandelmassan ligger nersänkt i vetebullen. Så var det inte här utan det var, ganska snålt, utkluttat ovanpå snittet på bullen. Men men, Malte gillade både grädden och locket iaf, de två delar jag tycker minst om!

20120211-135153.jpg20120211-135210.jpg

När vi kände oss klara på Strandtorget tog vi en omväg hem för att ta en promenad. Det är verkligen ett otroligt häftigt område som vi bor i, det märker man först när man lämnar bilvägen och går runt och tittar. Jag älskar blandningen av de gamla små sommarstugorna, de nybyggda men ganska vanliga villorna och de helt galna stora flådiga arkitektritade gigantohusen! Det finns mycket att titta på när man tar en promenad!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *