En redig ostbricka.

När Js farmor fyllde 80 år för några veckor sedan bjöd hon oss på brunch på Villa Talliden. Tillbaka fick hon en ostbricka hemme hos iss den 20 oktober, dvs idag. Det passade dessutom rätt bra då farfar J fyllde år igår! Farmor älskar hårdostar så bordet bjöd på ett antal goda sådana, marmelader, bröd och charkuterier. Mums! Jag är så att säga övermätt. Den där chokladtårteefterrätten var helt onödig, jag tror att vi alla tryckte i oss en bit av den helt i onödan.


Jag invigde min över ett år gamla baguetteplåt med fejksurdegsbröd. En pytteliten kula jäst (Sébastien Boudet skulle ge mig stryk) fick ligga och gro i en deg under natten så att den blev så där härligt bubblig.
Jag började kvällen med ett glas vitt men gick sen över till ljus ljus öl. Jag har inte druckit öl på flera år men idag fick jag ett plötsligt sug. Gott!

Jag ska strax gå och lägga mig. Imorgon tänkte jag ta med Malte på familjegympa på Friskis. Det blir premiär för oss och jag är supersugen på att testa om det är någonting för Malte. Kan vara bra att han får någonstans att få utlopp för sin galna energi, frågan är om han fixar den stora gruppen barn och föräldrar. Jag minns vårt besök på Klapp och klang i Orminge där han inte alls ville göra som de andra barnen och sitta i ring och sjunga utan hellre röjde runt i hörnorna och skulle peta på bandspelaren. Det var visserligen två år sedan så saker kan ju ha förändrats! 🙂

6 thoughts on “En redig ostbricka.

  1. Pingback: Lite glädje en tisdag. | tantalexandra.se

  2. Pingback: Nyårskrönika 2012 | tantalexandra.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *