Vi är hemkomna efter eftermiddagsfika i Brevik. Supergod äppelpaj med knäckigt täcke enligt principen 2-2-1. För mitt eget minnes skull noterar jag det här: 2 dl mjöl, 2 dl socker av olika sort, ex farin- och rörsocker, samt 100g smält smör. Galet gott, två bitar slank ner tämligen enkelt.
Malte brydde sig inte om pajen alls utan koncentrerade sig på sjörövarskeppet som kompisen Js pappa byggt vidare på i sommar. Det här är tydligen bara början, det ska byggas ytterligare!
Inget sjörövarskepp är komplett utan en planka att gå på!
Hittade Steve Irwin i sandlådan, var tvungen att föreviga.
Här kommer Malte att leka fler gånger i höst. Även detta hushåll är nämligen påverkat av 20-timmarsregeln så Maltes kompis är hemma från förskolan två dagar i veckan.
Nu är det söndagkväll men ingen söndagsångest har ännu givit sig till känna. Jag känner snarare att ju förr jag sätter igång att jobba ju förr får jag gå på föräldraledighet! Fem dagar kvar nu!
Blandar du bara ihop mjöl, socker och smält smör som ett smultäcke och har på?
Berätta!
Jag har ju inte gjort pajen själv, men ätit den! Då såg det ut som att ingredienserna blandats ihop och bara lagts på. Det såg inte ut som ett smultäcke utan det var mer som ett fantastiskt gott och smält lock. Prova!!
Tro mig, det gör jag redan imorgon då det är min tur att stå för fredagsfika på ja fredag.
Kul! Langa hit en recension då!
Väldigt bra betyg från kollegorna!
http://www.elinsbakficka.se/2013/09/02/alexandras-appelpaj/
Kul! Vi åt den precis till efterrätt och den var himla god. Kanske ska dra ner på sockret lite till nästa gång. Hade i havregryn också, det blir aldrig fel!