En titt på huset

Det har blivit rutin att J åker ut till huset en kväll i veckan för att checka läget och till helgen åker vi båda ut så att jag också får se vad som händer. Idag hade vi även med oss hundra kilo fix till klinkret till badrummet på övervåningen och tretton rullar papp som ska ligga tillsammans med värmeslingorna under parketten. När vi åkte ut förra helgen så hade snickarna precis lagt klinkret i hallen och tvättstugan. När vi kom idag hade de hunnit måla i stort sett hela undervåningen samt flytspacklat och kaklat och klinkrat badrummet på nedervåningen. Kul att få se! Under veckan som kommer har snickarna sagt att de kommer att måla alla innerväggar i hela huset. Jag hoppas att de hinner det, det vore roligt.

En annan sak som förhoppningsvis hinns med den här veckan är att parketten läggs på undervåningen. Jag och J har nämligen planerat att ägna nästa helg åt att stå i huset och skruva ihop skåpstommarna till köket. Tid är pengar mina vänner, och eftersom vår tid är gratis sparar vi några kronor på att göra det själva.

I förra veckan var det meningen att det skulle ha sprutats in isolering i taket på övervåningen. Den leveransen kom aldrig så vi får jaga på den på måndag. Jag är ganska ivrig att isoleringen ska bli gjord av den enkla anledning att golvet inte kan läggas där uppe förrän det är klart. Man vill ju inte flytta omkring de byggställningar som står där för att man ska nå upp till taket, på det nylagda golvet. Jag håller tummarna för att det isoleras den här veckan med andra ord.

Annat som ska hända under veckan som kommer är att material ska levereras. Något som jag ser fram emot att få se är den vitmålande liggande panel som ska upp på den ena hallväggen. Jag är övertygad om att den väggen kommer bli en av mina favoriter i huset. Den kommer att ge en trevnadskänsla i ett till en början förmodligen ganska själlöst hus.

En annan sak som levereras är ännu mer ytterpanel. J och Kaj ägnade många många timmar av sommaren åt att måla brädorna med järnvitriol, men så visade det sig att brädorna inte räckte till hela huset runt. Det ser man på bilden nedan; det saknar fortfarande panel på baksidan. På bilden ser man också vårt tak! Vi lade ner lite extra pengar på att få de här snygga, raka och platta takpannorna i antracit. Sen upptäckte vi att taket ändå inte syns pga av höjden… Man ser dock pannorna om man går en bit upp i backen. Snyggt tak men var det värt pengarna?

20111030-201821.jpg

Om du vill läsa mer om vårt husbygge så kan du göra det här!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *