En vanlig lördagsmiddag i Björknäs.

Ja jag vill gärna tro att Sofia&Johnny äter så här härliga middagar varje helg, den här lördagen bara råkade vi vara med. Det är liksom illusionen jag har. Sofia bjöd på en fyrarättersmeny som hade gjort vem som helst imponerad och härligt mätt. Den första av de båda huvudrätterna var en variant på den tartar som hon har bjudit på ett par tre gånger förut och Sofia får gärna fortsätta med det för den är så himla god! Tidigare har den varit gjort på tonfisk, i lördags hade hon hackat ihop lax och pilgrimsmusslor. Så otroligt gott! Nästa förrätt var också en sån där som i all sin enkelhet ligger så bra och smakar så bra på tungan – carpaccio på oxfilé och massor av tjockt hyvlad parmesan. Det tackar man inte nej till.

Det var nääästan så att man hade kunnat känns sig lite halvmätt efter de två förrätterna men det ville jag liksom inte tänka på eftersom jag visste vad som skulle serveras som huvudrätt – kräftsoppa gjord på skalen från den senaste kräftskivan och så rikligt med grädde på det. Jättegott! Till och med Malte tog sig några skedar av den smakrika rätten. Till detta ställdes en korg med vitlöksbröd, hemgjort förstås, fram. Åh jag hade kunnat äta mig mätt bara på det.


Om blickar hade dödat hade vi alla varit barnlösa idag! 🙂

Det spelar ingen roll hur mätt jag är, there is always room for dessert! När jag fick creme bruléen ställd framför mig så bad jag därför om att få tre till på ett bräde (det ÄR ju så gott!) men när jag väl hade ätit upp denna lilla godbit så hade ingenting mer fått plats i min mage. Det var fullt.

Om vi lämnar maten för en stund och koncentrerar oss på barnen. Det är svårt att inte göra det när det här gänget är i närheten. De märks liksom. De är raka motsatsen till low key och jag fullkomligt älskar det! De är barn så som barn i min värld ska vara. Full fart framåt hela tiden. Högljudda. Ganska ego. Speedade. Och genomsnälla.

Kvällen avslutades med inte ett utan två parti När och fjärran. Sofia&Johnny mot mig&J. Jag kan väl inte säga att det helt berodde på mig men vi briljerade och vann med råge båda gångerna. Frågan är nu om de vågar sig på en rematch och riskera nederlag igen…

2 thoughts on “En vanlig lördagsmiddag i Björknäs.

  1. Den där laxtartaren fick vi med. ASGOD!
    Nästan så att man ska beställa en sån från henne inom kort.
    Den där tjejkvällen damen ovan här bjöd oss på???

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *