En dag i föräldraledighetens tecken

Det här med att vara ledig på vardagar är något jag är riktigt bra på. Och gillar skarpt. Vem var det egentligen som kom på att man bara ska vara ledig två dagar i veckan? Det är ju helt befängt!

Även idag blev det en långpromenad med Carro och Leonidas. Vi möttes upp vid Gullmars och gick även denna gång runt Årstaviken, fast på vårt eget sätt. Den här gången började vi på södermalmssidan och fortsatte över Liljeholmsbron. Istället för att där gå tillbaka till Gullmars utefter vattnet så gick vi lite längre upp och fick således gå igenom hela Årsta. Trevligt tyckte jag som inte gillar att gå i skogen utan föredrar bostadsområden.

Vi fick också ta del av en helt ny stadsdel som vi aldrig hade varit i tidigare: Marievik. Är det vi som inte har någon koll eller finns det fler därute som aldrig har hört talas om Marievik? Det var i alla fall så pass trevligt där att vi stannade och åt lunch. När Leonidas låg och sov passade Carro på att klämma lite på Malte. Man vill ju inte skapa någon rivalitet i onödan liksom.

Väl hemma hann jag inte mer än att byta blöja på Malte förrän det var dags att åka igen. Den här gången bar bilen oss till Tyresö. Det var nämligen dags för fredagskyckling med min morotskaka som efterrätt. Jag själv är min största kritiker men den här kakan tyckte till och med jag var dösmaskig. Saftig som få.

Så där ja. Här har det frossats.

Det var inte bara vi som var där och åt utan även Js farmor och farfar var där. Därför passade jag på att föreviga fyra generationers pojkar på en och samma bild. Fint va?

Farfar Kaj har Malte i knät medan farfarsfar Anders och pappa J tittar på.

4 thoughts on “En dag i föräldraledighetens tecken

  1. Kul att Malte sov en hel natt. Hände här också för några dagar sen, med maten och allt krångel. Igår var allt som vanligt igen, så hoppas matkrånglet ger sig!

  2. Fast jag kan inte hålla med dig, det finns inget som slår skog på promenaden! man är så mycket i stan som det är!

  3. Jag gick i skolan i Marievik (när jag bodde i liljeholmen)..innan de byggde om! Då var det ett tråkigt industriområde typ, nu är det jättemysigt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *