En dag i Göteborg

Jenny uppmärkasammade mig på att Bloggplatsen ha släppt bildutrymmet fritt så man får numerna ladda ner hur många bilder man vill. Det firar jag med att visa upp min dag i bilder.

 
Lite posande innan vi beger oss ut i den gråa men torra vädret

Dagen började med att vi fick en liten sovmorgon, sen var det dags för att gå ner och äta den efterlängtade hotellfrukosten vid halv nio. Jag är verkligen inte bortskämd med sådana så jag frossade i mig av allt. Mumma. Malte satt snällt i sin barnstol och var fullt upptagen med att titta på alla businesspeople som satt ensamma och åt. Det syntes tydligt att de inte var lika entusiastiska som jag.

Efter att J åkte iväg på sina möten tog jag och Malte oss ut på stan. Vi skulle upptäcka! Ipoden hade jag laddat med missade Lantz-program från både P1 och P4. Jag hade alltså det bästa möjliga sällskapet i form av världens sötaste Malte och Sveriges smartaste Annika.

Vi kan väl säga så här att det var tur att J jobbade för han hade aldrig velat gå bredvid mig och lekt turist så som jag gjorde. Jag kände mig som en japan med kameran i hösta hugg på allt, men det kändes ändå okej. Jag gick rakryggad men trots det ville jag inte riktigt dra upp kartan i tid och otid, det skulle likosm se fööör turistigt ut… Jag gömde den helt sonika i Isbjörnen.

  Väl dold i barnvagnsmuffen. Fråga mig inte varför jag tycker att

det är pinsamt att titta på kartor…

Vi började med att gå nerför Avenyn och jag upptäckte snart att det här inte bara är ordvitsarnas stad, det är ockå kullerstenarnas. En dröm för barnvagnsrullande småbarnsmammor som tycker att en sovstund för den lille vore på sin plats. Dock inte en dröm för en småbarnsmamma med ett par stövlar med hårda sulor. Aj!

Jag sa ju att jag fotade allt. Till och med marken.

Vi gick runt ett bra tag i Nordstan, vi trivdes där. Jag hittade så mycket som jag ville köpa i inredningsväg men jag lade band på suget och övertalade mig själv att vänta tills vi har plats för sådana saker som stora korgar att lägga tidningar i och jättestora adventsstjärnor att hänga i fönstren.

Jag var faktiskt så turistig att jag gick till Saluhallen också. Och till Feskekörka. Jorå. Jag köpte ingenting dock, jag luktade bara på saker.

Fisk i Feskekörka. Jag skyndade mig igenom huset så att inte fisklukten skulle

fastna i kläderna och i håret… 

 

Jag tyckte att taken var vacker i Saluhallen. Hade jag varit en bättre fotograf som kan alla funktioner på kameran, hade kanske ni också tyckt det.

Efter Nordstan begav vi oss söderut. Målet var Slottsparken och dit gick vi. För att ta oss dit gick vi längs Linnégatan och här blev jag lite besviken. Här fanns inte alls den charm som jag fann i Nordstan. Jag fick lite otrevliga Östermalmsvibbar, ingen mysfaktor alls. Men jag hittade en sak att fotografera. Såna här julbockar. I mängder. Det var lite fint.

 

Framme i Slottsskogen förvandlades jag från att vara turist till en naturälskande scout och fotade allt som kom i min väg. Ett ruttnande träd, himlen, en flock duvor… Ja, jag fotade loss helt enkelt.

Sälarna i säldammen var nog en av dagens höjdpunkter. Man kan ju inte ogilla sälar.
 

Änder är ju inte lika kul, men det ser lite sött ut när de är så många.

 

 
Amingspaus och posing vid änderna. Malte var halvvaken genom alltihop

Nu började jag å ont i mina fötter så vi örjade traska tillbaka mot Avenyn till hotellet. Jag gick igenom Haga och blev frälst. Fan vilken söt liten stadsdel. Fotade jag då? Nej. Däremot gick jag och svor över att jag hade en barnvagn med mig. De här små söta hålen i väggen som var fina butiker orkade jag verkligen inte med att försöka trixa in en vagn i. Hur gulligt som helst var det i alla fall, och hade det varit ett lite finare väder hade jag gladligen satt mig på ett av de trevliga fiken. Haga är en favorit helt klart.

En obligatorisk bild över Avenyn. Det här är nog höjden av turistighet tror jag

  Efter frygt fyra timmars flanerande i Göteborg kom jag och Malte tillbaka till hotellrummet och där tog vi genast ett bad. Man mpste ju passa på när det finns ett badkar tillgängligt. Malte blev överlycklig över att han fick en massa vatten att plaska med, baljan hemma är ju aningens mindre.

Äntligen kom J hem till slut och vi begav oss ut på stan igen. Vi hade sån sjuk tur att Liseberg firar 10-årsjubileum av julmarknaden just idag så vi gick så klart dit! Jag har varit på marknaden en gång förut men det var så många år sedan att jag knappt kommer ihåg något. Det blev en lussekatt och varm choklad med vispgrädde. Asmysigt.

  Nu blir det häng på rummet resten av kvällen. Glee på TV och en härlig Malte i sängen. En bra dag med andra ord!

7 thoughts on “En dag i Göteborg

  1. Alex. du är hur fin som helst. och gått ner i vikt kan jag tala om för dig att du har gjort!!!! Fan va stolt jag blir över dig!!!!!!!!!!

  2. Hjälp, du är ju helt betuttad i Göteborg!
    Tur att ni redan har husplaner på närmare håll så man slipper åka 40 mil för att hälsa på 😉

  3. Vad fina ni är!
    Du jobbar hårt på att vara en oåtkomlig MILF för alla goa göteborgare, det gillas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *