En mycket otrevlig nyhet

Nu kanske jag är lite väl generös med hemlisar om mig själv på den här bloggen men det tänker jag strunta i. Jag tänker skriva det här inlägget ändå. Imorse ställde jag mig på vågen efter månader av förnekelse. Vad får jag veta? Jo, att jag har gått upp 6 kg sedan jag började jobba i augusti! 6 kg!! Det är helt otroligt!

Ni som läser bloggen kanske inte blir förvånade då ni vet att vi äter en hel del chips, godis och glass i det här hushållet. Men det är inte bara detta som dessa kilon beror på. Denna diet har ju alltid varit en del av vår kost… Nej, en del i skulden har kiosken på skolan vilken är som ett överlevnadskit när jag rättar. Jag struntar helt enkelt i disciplinen och går direkt på sockret när jag sitter där med allt efterarbete.

Men! Den största anledningen till dessa kilon är ändå att jag har slutat att promenera. När jag pluggade gick jag ju ofta antingen till eller ifrån Lärarhögskolan i Fredhäll. Jag brukade också gå fram och tillbaka till Forum Nacka när jag jobbade där. Nu går jag inte alls. Eftersom jag är på jobbet halv åtta på morgnarna är en morgonpromenad för mig helt utesluten, så nu är det på eftermiddagen jag får ta den helt enkelt. Idag klev jag av på Nacka trafikplats istället och gick hem därifrån. Alltid något.

Från och med nu är det alltså inget godis och fler promenader som gäller. Det är ett löfte. Men jag tackar fortfarande inte nej till kanelbullar. Av artighet.

One thought on “En mycket otrevlig nyhet

  1. Gnäll inte! 🙂 När jag väntade mitt första barn gick jag upp 18 kg. Jag vägde då 64 kg.
    Idag väger jag 63??!! Av ren artighet…*ler*
    Men du har rätt! Bort med socker och fler promenader, jag är på! Har faktiskt börjat gått till och från jobbet. 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *