En vanlig mellandag

Malte fick smaka Hippps fruktdryck för första gången, och det tycktes om. Birgit fick äran att ge honom den då hon vekar ha snitsen med nappflaska.

Malte har lagt sig till med nya sovvanor som jag i vanliga fall hemma i Sveriget hade varit mycket tacksam för. Jag har länge velat att han ska somna lite tidigare på kvällarna och vakna lite tidigare på morgnarna. Under hela semestern har han somnat vid nio på kvällen men det innebär också att han envisas med att vilja gå upp sju på morgonen. Som sagt, precis som jag länge har velat, men inte speciellt önskat under semestern. Idag fick J masa sig upp tidigt för jag behövde min sömn.

Malte är som sin mamma. Han gillar att titta på när andra arbetar.

  

  

Idag har det hängt hemma. Det har fikats och lästs. Ganska skönt faktiskt. Pappa satte igång och började snickra ihop en sandlåda till sim systerson Adam som kommer till Cypern imorgon. Sandlådan kommer passa bra här i parken då det redan finns ett par gungor och en rutschkana. När mina föräldrar köpte den här lägenheten för en massa år sedan var marken framför vår uteplats bara en skräpstation. Övervuxet och fult. Men så flyttade det hit några engelsmän permanent som tyckte att det skulle vara trevligare att från sina balkonger ha utsikt över en park. Så då gjorde de en park på sin fritid, som blev jättefin och trevlig att sitta och koppla av i när solen rör sig på himlen och lämnar just vår uteplats.

Hemma i Sverige har vi glassbilen. Här har vi en liten söt gammal gubbe som säljer frukt för säsongen på sin moppe. När han kommer i full fart och skriker dagens varor springer mamma ut på gatan för att handla. Idag bev det rikrigt goda apelsiner. Jobbigt för honom när det är dags för vattenmelon…

  

  

Igår blev det som sagt gyros. Idag var det dags för KFC. Varken jag eller mamma visste vad vi ville ha så vi gjorde det enkla valet och beställde en Mega Bucket till os alla. Jag kan väl inte säga att jag blev jätteimponerad och jag är heller int särskilt ledsen över att vi inte har en KFC i Stockholm, men jag blev mätt i alla fall och det var väl egentligen hela poängen med maten.

2 thoughts on “En vanlig mellandag

  1. och vart i denna text går det att läsa att Malte’s favorit moster ringde och frågade hur han hade de i värmen?? snyft

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *