Ett av de sista besöken i huset!

Det var lite extra roligt att hälsa på i huset idag då det var väldigt städat på övervåningen. De högar med sågspån som låg lite överallt i veckan var bortsopade och mycket av arbetsmaterialet var nerplockat på nedervåningen. Sådana små skillnader är det som gör att det mer och mer ser ut som ett hem och inte en byggarbetsplats.

Övervåningen är det inte mycket kvar i nu. Badrummet är i stort sett färdigkaklat, det är bara fogen kvar. Sen ska ju badkaret, duschdörren, kommoden och spegel upp förstås, men det går fort. I klädkammaren är det lite ytskikt som ska fixas men det är väldigt lite. Vårt sovrum är klart och barnrummet likaså. I det ena barnrummet går skorstenen igenom och upp i taket, där behöver det bara fixas någon list för att dölja en glipa, sen är det klart.

Jag har hela tiden fokuserat på nedervåningen, det är ju där hjärtat är; köket. Först nu börjar jag inse att vår övervåning ju faktiskt är helt jäkla grym. Stora coola ytor och framförallt luftigt. Det som kommer att användas som  tv-rum är nog husets häftigaste rum.


Hallen fotad från vår sovrumsdörr och ut mot vardagsrummet/tv-rummet. Dörrarna in till höger går in till klädkammaren, badrummet och arbetsrummet.

Till höger kommer man upp för trappan till övervåningen där man just nu möts av vårt badkar. Fyra meter upp till tak är det på vänster sida, hur häftigt som helst!

Ett stycke målare som fixar de sista detaljerna på den låga väggen mot trappan. Här har vi tänkt ha en bokhylla med ett par schyssta fåtöljer framför. Här tänkte jag sitta och läsa men samtidigt ha sällskap av J och Malte om de sitter och tittar på TV.

Den sjukt efterlängtade trappan levereras imorgon, något försenad. Jag har bara sett den på bild så det blir spännande att se hur den ser ut i verkligheten. Den går i ek och i vitt, som våra golv och väggar.

Köket! Jag önskar att jag kunde säga att det är helt färdigt men så är det ju inte riktigt. Dels är det ju fel mått på skivan på köksön men det ordnar sig nog inom kort, dels upptäckte vi att vi hade klantat oss och köpt en för kort köksfläkt. För de knappt tio centimetrarna som saknas har vi nu beställt en förlängningsdel för omotiverat många kronor. Så är det ibland.


Och slutligen den öppna spisen som nu börjar arta sig och likna slutresultatet. Spisen är nu inmurad och vitmålad. I hålet till vänster sätts en lite lucka in för att kunna komma åt något rör där inuti. Jag gillar spisen! Stilren och väldigt enkel. En korg med lite ved bredvid och julmyset är räddat! 🙂 

Om du vill läsa mer om vårt husbygge så kan du göra det här!

5 thoughts on “Ett av de sista besöken i huset!

  1. Men jisses vilken övervåning. Ska bli kul att se slutresultatet sen och era badrum. Jag skulle vilja göra om vårt badrum i lägenheten så kanske kan jag få lite inspiration av er! 🙂

    En fråga bara, eller en fundering. Jag skulle inte våga ställa en bokhylla framför ”väggen” mot trappen för tänk om någon klättrar upp på den och ramlar ner? :O Bara en tanke jag fick sen kanske inte Malte är någon klätterapa av sig? 🙂

  2. Åh vad kul när resultatet börjar synas. Ser verkligen supermysigt ut :). Kommer ni flytta in innan jul alltså?

  3. Spännande med badrumsrenovering Sandra!

    Just den tanken om bokhyllan som en klätterställning har slagit oss, och jo, Malte har varit lite av en klätterapa. Men vi tror att vi kan undvika det om man gör den så oklättervänlig som möjligt. Vi kommer garanterat ha det i bakhuvudet när vi ska rita upp den.

  4. Visst gör det Anna! Målet är ju att det blir ett mysigt vardagsrum och inte bara kalt och vitt.

    Flyttlasset går nästnästa helg så det blir både ju och nyår i huset.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *