Ett dygn i Gävle


Malte the Poser

I bilen hängde Malte mest hela tiden när vi var uppe i Stugan i helgen. Ingenting var roligare än att få klättra runt och trycka på alla knappar. Lustig typ, men lite bra för min mamma som då åtminstone hade ett säkert kort att ta till om det tröt när hon var barnvakt åt Malte på fredagen.

Jag och J passade nämligen på att tillbringa ett dygn helt själva i Gävle, som är den närmaste ”riktiga” staden om man inte räknar Söderhamn, men dit var vi inte speciellt sugna på att åka. Det gör man bara när man storhandlar! 🙂

Jag kan inte minnas att jag har varit i Gävle tidigare, det är ett ställe man bara åker förbi. Jag förvånades därför av hur trevligt det faktiskt var där. Det är en stad i liv och rörelse, åtminstone om man rör sig på de stora gatorna som vi gjorde. Restauranger, pubar och caféer låg efter varandra och det tog liksom aldrig slut. Mycket folk var ute och hade trevligt, men så var det ju en underbar och varm fredagskväll också.

Vi åt en god middag och promenerade runt en stund till innan vi satte oss på ett café och fikade lite efterrätt, mysigt att kunna göra utan barnet. Att få sova ifred på hotell och vakna lagom till en grym hotellfrulle är inte fy skam det heller. Tack mamma för det!

En sak bara: jäklar vad det stank i staden! Jag har förstått att odören kommer från en fabrik söderöver och när vinden ligger åt fel håll så lägger den sig över Gävle. Typiskt att den gjorde det just mitt dygn där.

2 svar på ”Ett dygn i Gävle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *