Falukorvspaj

 

Jag har tänkt ganska länge att jag ska testa ett recept som jag fick av syrran för nästan ett år sedan. Idag blev det av. Falukorvspaj blev det. Bara namnet gör ju att man blir lite skeptisk. Det låter ju som att man har slagit ihop två olika maträtter som inte går ihop. Eller som att man har gått på Fem myror är fler än fyra elefanters teori att allt som är gott funkar ihop.

Sockerkaka är gott, korv är gott, därför är sockerkaka med korv gott.

Det smakade inte speciellt konstigt iaf, utan det var riktigt gott och riktigt matigt. Jag blev mätt och belåten väldigt fort. Enligt receptet skulle man ha gräslök i men jag hoppade det och hällde i lite ärtor istället. Kanonbra. Kommer säkert att laga igen, men den slår ju inte klassikern skink- och broccolipaj. Det är den personliga favoriten.

11 svar på ”Falukorvspaj

  1. se till att få några fler recept av din lilla syrra – hon e riktigt duktig när det gäller matlagning tycker jag.

  2. Jag fick några stycken för ett tag sen. Nästa grej jag ska testa är en kaka med nötter på som du tydligen blev förälskad i när ni var uppe i Sollefteå senast. Det lät jättegod!

  3. Skoj att du tyckte att pajen var god! Förstår va du menar att de inte låter så gott 🙂
    o by the way..tack mamma 😀

  4. Haha, Dina, så kände jag också när Vickan berättade om receptet! Och då var jag ju inte gravid! Nu, när jag är lite extra kräsen med maten så gick det hur bra som helst.

  5. haha! vi vet alla att du inte äter korv.. men de gör vi normala 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *