Festnatt

Natten slog nog alla rekord tror jag. Det började riktigt bra då Malte somnade redan klockan halv åtta. Det är tidigt här hemma hos oss. Efter någon timme började han gnälla så då gick jag och lade mig med honom, matkoman satt fortfarande i så det gjorde mig ingenting.

Grannarna precis under oss hade satt upp en lapp på anslagstavlan att de skulle ha julfest så vi var förvarnade. Jag tyckte inte att de var speciellt högljudda så jag kunde somna framåt elvatiden efter att ha surfat runt på bloggar ett bra tag. Tio i ett kom J och lade sig och då vaknade jag och insåg att det skulle bli helt omöjligt för mig att somna om. Grannarna under hade höjt volymen till max och Malte började vrida på sig i sängen.

Vid halv två tröttnade jag, klädde på mig och plingade på hos grannen. Jag visste att hon är nyinflyttad och hyr lägenheten av ägarna så jag antog att hon skulle sänka direkt om någon skulle säga till. Mycket riktigt, hon sänkte och bad mig att komma ner igen om det fortfarande var för högt. Skönt att slippa bråka mitt i natten!

Jag gick upp och lade mig igen med förhoppningen att jag skulle somna om och sova resten av natten. Fel. Malte vaknade och kände sig ganska pigg så han klev upp och började rota med saker i vardagsrummet. Med jämna mellanrum kom han in till oss och lade sig hos oss men ångrade sig sen och gick upp. Jag tror att det höll på i en timme, sen somnade han om och vi fick sova till nio.

Oh well, jag känner mig ganska utvilad och om det inte vore för Maltes ovilja att leka i snön så är det precis vad vi hade gjort idag. Snö, klarblå himmel och sol. Härligt! Istället blir det bakstuga i köket. Saffransbullarna behöver fyllas på i frysen och sen får det bli något gott till middag också. Förslag någon?

2 thoughts on “Festnatt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *