Fikalördag

Vi vaknade som sagt väldigt tidigt och var till en början ganska missnöjda med det till vi insåg att natten ändå hade varit helt förträfflig! Malte hade sovit från ungefär klockan 22 till 03.30 då han kom över till oss och sov vidare till 06.30. Vällingen hoppade han över och sov jättebra ändå!

Även i förrgår sov han i sin egen säng till halv fyra på morgonen och det kan bero på två saker. Antingen så råkade han vara väldigt trött just de här två nätterna eller så beror det på att vi har lagt ner en stor en och en halv liters PET-flaska med varmvatten i bredvid honom! Jag läste det i senaste Mama, en annars i min mening ganska tråkig tidskrift och ville testa. Vi ska självklart lägga ner en flaska även inatt för att se om han sover lika bra. Kanske är det så att han luras av värmen och tror att han sover med sin mamma och pappa.

Efter en i övrigt härlig morgon där jag passade på att kolla igenom de två senaste avsnitten av Lost medan Malte sov förmiddag så gav vi oss iväg mot Söder. För första gången vände vi på vagnen så att Malte fick titta framåt och drt verkade han gilla. Jag gillade det väl inte lika mycket för jag såg ju honom inte, men det är väl en vanesak antar jag.

Dagens ärenden var angenäma. Jag och Malte hade en date med Elin, och J en date med Stefan the Architect. När jag och J hade skiljts åt i Skanstull kom han på att han hade glömt mappen med ritningarna i vagnen så jag och Elin fick bege oss till Lasse i parken där de satt och fikade.

Efter flera timmars lunchande och en citron- och marängpaj senare följde jag och J med Stefan hem till honom för att kolla in hans lägenhet. Kanske kunde vi få lite inredningsinspiration?! Malte sov snällt i vagnen efter en heldag av fikande.

Efter att ha snokat runt i hans lägenhet var det dags att gå därifrån men dagen var inte slut än. Lovisa hade skickat ett meddelande att det nu var fritt fram att komma och hämta the special delivery från Amerrikat. Det blev att ta bussen från Söder till City där vi mötte upp söta Sixten, Hans och en mer gravid Lovisa än någonsin! Tja, om man bortser från att hon redan har en fullgången graviditet i sin livsryggsäck.

J var glad som ett litet barn. Från New York hade nämligen Lovisa och Hans köpt med sig en iPad till honom! Som den här mannen har tjatat om en iPad ända sedan den kom! Oj vad glad han blev. Och oj vad snällt av dem att köpa med sig en hit till oss!

Hårt hårt höll han i påsen med det dyrbara innehållet medan vi åkte tunnelbanan hem. Tänk om någon skulle uppfatta vad det egentligen var han hade i famnen. Tänk om någon skulle springa förbi honom och rycka med sig kartongen! Det var med en vaksam blick han såg sig omkring och synade sina medresenärer.

Nog narrande av J, glad blev han och glad är han och är han glad är jag glad!

Nu har Malte somnat och vi ska hänga i soffan ett tag till. Så länge blir det nog inte dock för nu är jag trött! Det är jobbigt att sitta på ett café hela dagen! En kanondag har vi haft iaf och det finns ingenting att klaga på angående vädret. Jag hoppas att det håller i sig till imorgon för då ska vi på kalas utomhus. Håll tummarna!

One thought on “Fikalördag

  1. Pingback: Hemresan från New York « Lofsans

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *