Filmer man ska ha sett

När jag promenerade runt i Göteborg lyssnade jag igenom missade program av Lantz i P1 och P4. Jag hann igenom flera sändningar, bland annat den från 1 december.

De avhandlade ett antal aktualiteter och lustigheter men jag lyssnade extra noga när de pratade om vilka filmer man borde ha sett de senaste åren. Då Annika Lantz har varit småbarnförälder menar hon att hon inte har sett några filmer under åren 2002-2009. Därför skulle lyssnarna skicka in förslag på filmer som man ska ha sett för att ta igen filmperioden.

Jag har inte varit småbarnsförälder de senaste sju åren, men har tydligen ändå en del att ta igen då jag har missat ett antal av filmerna som nämndes.

Här kommer listan på filmerna de pratade om. Hur många av dem har ni sett?

  

Wall-E

Jag började att se den. Kom väl en timme in i filmen när jag lade ner projektet och stände av. Jag kanske hade förhöga förväntningar för jag gillar annars Pixar. Hitta Nemo är en personlig favorit som jag kommer att pracka på Malte så tidigt som möjligt

TransAmerica

Även den här såg jag kanske halva av, sen gav jag upp. Jag hade hört så mycket bra om den innan, och att Felicity Huffman (Lynette Scavo i Desperate Housewives) spelade en transsexuell man gjorde att jag inte kunde låta bli att se den. Den uppfyllde tyvärr inte förväntningarna.

The Squid and the Whale

Den här vill jag se! Har hört att den är fantastisk men det har helt enkelt inte blivit av. Jag tackar Lantz i P1 för påminnelsen.

Superbad

Aldrig ens hört talas om den. Hur kan jag ha missat den om den är så himla bra? Den ser ut som något som J skulle gilla så jag kommer nog att se den inom en snar framtid. Men det känns inte som det är någon brådska…

Shooting Dogs

Den här har jag inte heller hört talas om men de sa att den handlar om folkmorden i Rwanda och det låter onekligen intressant. Jag såg Hotel Rwanda för några år sedan och fullkomligt älskade den och Don Cheadle. Den här kommer definitivt ses!

Persepolis

Vad är det här?! Den här har jag inte heller hört talas om. Och jag som trodde att jag hade lite koll när det gällde film… Den är animerad och det kan vara anledningen till att jag inte har noterat den. Det brukar vanligtvis inte intressera mig men jag kanske borde ge den en chans.

Pans labyrint

Jorå! Har sett! På bio till och med. Det var J som drog med mig, han hade valt själv och han lovade att jag skulle gilla den. Jag satt och surade men ångrade mig och bara storgillade. Så jävla snygg och sorglig och bra!

Napoleon Dynamite

Alla hade pratat om den, jag tror att jag var sist att se den. J hade den på DVD och jag kollade på den en trist eftermiddag. Blev inte speciellt imponerad faktiskt, det enda minnesvärda är väl dansscenen tror jag.

Masjävlar

Jag såg den när den gick på TV för något år sedan och överraskades av att jag tyckte att den var så bra. Sjukt bra faktiskt. Och tjejen, hon i Arn, var riktigt bra. Jag tyckte att hon var jättedålig i Arn nämligen, men här strålade hon. Jag bloggade om den här.

Maggie vaknar på balkongen

Har aldrig hört talas om men de talade så himla gott om den att jag inte vågar låta bli att se den. Ska tydligen vara en dokumentär och det låter bra. Gillar dokumentärer. Välgjorda dokumentärer.

Lost in translation

Snacka om hypad film! Alla snackade ju om den så jag kunde ju inte låta bli att se den. Och jo visst, den var ju skitbra. Jag som inte gillar Scarlett i vanliga fall kunde för en gångs skull bortse från det och bara gillade helt enkelt. Och vad viskade hon i hans öra?!

Låt den rätte komma in

Jag läste boken på hotellrummet på Rhodos 2006 och blev fullkomligt uppslukad av berättelsen. Jag rekommenderade den till ALLA. Filmen var inte alls i närheten men helt okej. Inte mer.

Juno

Den här såg vi på Js dator en kväll när det var strömavbrott i hans lägenhet i Ingolstadt i Tyskland. Jag hade aldrig hört talas om den så jag hade inga förväntningar alls men vi båda blev stormförtjusta i Juno. Skitbra ju!!! En sån där feel good movie som man blir glad av.

Into the Wild

Ännu en film som jag har hört talas om men ännu inte sett. Men jag vill, jag vill, jag vill! Och jag ska.

Fyra nyanser av brunt

Har faktiskt inte sett. Varken på bio eller TV. Har inga planer på att göra det heller. Men å andra sidan ligger den ju på listan så den kanske är bra…

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

Snacka om att vara förvirrad. Jag måste se den minst en gång till för att fatta vad som hände men det gör inget för jag gillade den. Kul att se Carrey i en annan typ av roll än rubberface.

Efter bröllopet

Aldrig hört talas om men jag gillar dansk film så varför inte. Bring it on. Men jag väntar till efter att jag har ammat färdigt för jag vill nog dricka vin till den här.

Darling

Jag kommer ihåg när den kom men jag såg den aldrig. Var den så bra alltså? Hade ingen aning.

Crash

ÅÅÅh den är så bra!! Så bra att jag visade den för mina elever. Alla borde se den här så kanske världen skulle se lite finare ut.

Brokeback Mountain

Jo jag såg den, men förtjänar den verkligen att finnas med på den här listan? Den var okej, och visst, banbrytande, men jag blev inte stormförälskad. Skådespelarinsatserna var grymma dock.

Adaptation

Sorry men jag kommer aldrig kunna se den här. Jag får blåsor på hela kroppen när jag ser Nicholas Cage. Den får vara hur bra som helst, det går bara inte.

Jag har alltså sett 11 av 21 filmer som avhandlats. Det tycker inte jag är godkänt ens. Hemläxa för Alex med andra ord.

Undrar hur listan kommer att se ut för 2009-2016? Jag gissar att jag kommer att vilja ta mig en titt på den listan.

3 thoughts on “Filmer man ska ha sett

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *