Finbesök från Limassol

Vi är inne på vår sista dag här nere på Cypern. Två veckor är alldeles lagom tycker jag och som vanligt så längtar jag hem. Borta är fantastiskt men hemma är alltid bäst.

Igår söndag hade vi besök av några i vår stora familj. Min farbror Themos och hans fru Yiota kom tillsammans med deras ena dotter Efi som i sin tur tog med sig sin Michalis. Min farmor med det fantastiska namnet Alexandra hade också följt med samt en till av mina kusiner, Nikolina tillsammans med hennes man Michalis. Ja precis, här återanvänder vi fina namn!

Eftersom vi har Malte så behöver vi inte använda någon väckarklocka. Halv sju klev vi ur sängen och eftersom vi ändå var uppe så ställde vi oss och förberedde det sista innan besöket kom. Vi valde att inte grilla då Malte gärna springer fram till den glödheta grillen och vill känna. Istället blev det en jättegod moussaka och kycklinggryta med ris. Vi tyckte at de skulle få smaka på potatis i svensk tappning också så vi gjorde hasselbackspotatis. Vi var nog alla ganska proppmätta när vi var klara.

Som vanligt så blev det en hel buffé av efterrätter då alla hade med sig något varsitt förutom det vi hade bakat förstås. Jag hade gjort en äppelkaka, mamma hade gjort sin sjukt goda chokladmousse, och så hade gästerna med sig en personlig favorit: dhaktila! Nikolina hade med sig en sorts krämig pudding också fullproppad och dekorerad med oreos. Spännande grejer med andra ord och gaaanska mättande.

När klockan närmade sig sju på kvällen hade den sista bilen åkt härifrån för att åka tillbaka till Limassol. Vi hade med andra ord en väldigt lång men jättetrevlig dag!

Inatt lyfter planet till Stockholm och jag längtar lite smått. Innan vi åker ska det dock hinnas med en gyros till. Det har vi beställt som ”sista måltid”. Jag och Vickan älskar verkligen gyros och skulle nog lätt kunnat äta det varje dag om det hade varit en aning nyttigare… När vi åker så lämnar vi lägenheten tom. Ja utom våra föräldrar då så klart men den kommer nog känns ganska tom då inte Malte är här. Vem ska pappa leka i bilen med liksom??

3 svar på ”Finbesök från Limassol

  1. Fan vad jag skulle vilja ha kommit lagom till efterrätterna!
    Och fasiken vad fort två veckor har gått.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *