Födelsedagsbrunch på Hågelby Gård

Js farfar Anders fyllde 80 år i veckan och bjöd oss alla därför på brunch på Hågelby gård. Deras första sittning är klockan tolv men även om den tiden passar min matklocka mycket bättre valde vi att istället gå klockan 14.30 då jag var rädd att Malte skulle vara ett grinigt sällskap att ha med om vi hade struntat i hans middagsvila och gått tidigt. Vid halv tre var vi hungriga men Malte var på strålande humör eftersom han hade fått sova, dessutom var han astaggad på att få träffa farfar Anders. Gå nu! var det första han sa när han hade vaknat och förstått att vi skulle åka och träffa honom.

Vi var på Hågelby för några år sedan och åt brunch och jag måste nog säga att jag tyckte att det var bättre idag än förra gången. Kanske inbillar jag mig bara, men allt jag tog av var gott. Sen har de inte enormt mycket att välja av utan mest det vanliga som sill och potatis, jansson och korv, lite rostbiff osv. Dessertbordet bjuder på lite smått och gott men Malte ratade allt utom vindruvorna och snickerskakorna, dem tog han två av. I övrigt är han just nu inne i en period (den har pågått ett bra tag nu) där han inte äter någon annanstans än på förskolan, så han är ganska otacksam att ta med på brunch.

Eftersom vi åt så sent var det bara vi och ett annat sällskap där, färre att störa med andra ord. Malte är inte den som tycker att det är speciellt roligt att sitta still vid bordet några längre stunder, därför undviker jag oftast att ta med honom på tillfällen där han behöver göra det. Självklart ska han lära sig hur man ”uppför sig” men att gå på brunch är inte något han har bett om så då är det upp till oss föräldrar att välja vad vi ska ta med honom på och inte. Jag vill inte tvinga med honom på saker jag tycker är roligt om det ska gå ut över honom. Han är ju bara ett barn. Idag var det dock inga problem, när myrorna i benen satte fart tog farfar Anders med honom på upptäcktsfärd.

Efter att vi hade ätit oss mätta på både mat och dessert packade vi ihop oss och åkte hem till Js farmor och farfar där vi hade planerat att vi skulle ha lite födelsedagsfika. Dubbeldessert med andra ord! Födelsedagsbarnet hade lämnat ett önskemål på den pavlovatårta som jag bakade till midsommarafton förra året och hans önskan är min lag. En sommartårta i januari tackar jag inte nej till, den blev som en påminnelse om att våren och sommar faktiskt är på väg. Om än sakta så är vi nu åtminstone på rätt sida nyår. Julgranen till trots!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *