Födelsedagsfirande i Tyresö Strand

När man sitter i en lägenhet tar man vara på alla möjligheter man får att få tillbringa soliga dagar utomhus. Då Maria fyller år imorgon skulle det ätas lite födelsedagsmat ute i Tyresö så jag och Malte passade på att få en dag på en altan.

I vanliga fall tar vi ju bilen ut men då J är bortrest fick det bli bussen. Det tog faktiskt inte så farligt lång tid. Allt är ju relativt men är man som jag uppvuxen i Orminge och dessutom har jobbat ute i Gustavsberg, så är man ganska van vid bussåkande och blir inte avskräckt av en halvtimmes resa. Vi ska ju faktiskt dessutom bo där ute om något år så det var dags att reka kommunikationerna.

Solen sken så förmiddagen tillbringades givetvis utomhus. Note to self: ha alltid med klädombyte till Malte om det är fint väder. Det började med att han hittade katternas vattenskål och passade på att plaska lite med den. När han sen blev serverad en stor balja med vatten och några decilitermått att leka med så var han i himmelriket. Oj vad han lekte! Och oj vad blöt han blev! Det räckte inte med att bara plaska utan han skulle givetvis ner i vattnet också. Det var underhållande för oss att se på och jag var glad för Maltes skull, stackars lägenhetsunge.

Det grillades lamm och till det fick vi en smaskig potatissallad. Till efterrätt gjorde Kaj en personlig favorit, rabarberpaj med mycket smul. Han hade i hackade nötter också så att det blev extra crunchy. Bra idé! Jag såg ett tillfälle att få baka så jag hade med mig en morotskaka. Två efterrätter är aldrig fel.

Nu är vi hemma, trötta efter en dag på landet. Imorgon är det ny vecka, på onsdag åker vi upp till Stugan! Tjoho!

One thought on “Födelsedagsfirande i Tyresö Strand

  1. Kanske är det en bra idé att ta med poolen som Malte fick av Dina. Det har varit kalasväder idag och ännu varmare har vi utlovats till mitten av veckan….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *