Födelsedagsmiddag i Tyresö

Det har regnat precis hela dagen idag. Inte en minut har det inte fallit vatten från himlen och det har för oss inneburit att vi har stannat inne. Jag tappar liksom lusten att hitta på något när man ändå bara blir blöt så fort man kliver ur porten.

Att vi bara har stannat hemma betyder dock inte att vi har haft en helt händelselös dag. På förmiddagen fick vi besök av farmor Jeanette som längtade efter Malte. Det kan man ju förstå då hon inte hade träffat honom sedan innan vi åkte till Cypern. Malte blev jätteglad, äntligen fick han en lekkamrat!

På eftermiddagen, efter att vi hade vilat alla tre tillsammans i sängen, så gjorde vi oss i ordning och åkte ut till Strand. Vi var ju där i fredags också, för fredagskycklingens skull. Idag var vi där för att fira att Kaj fyllde år i veckan.

Dagen till ära hade Malte på sig sin fina jacka. Assnygg!

Maria och Kaj hade lagat ihop en riktigt god middag idag. Precis sådan mat som jag älskar så här i slutet av oktober; en höstig och mustig köttgryta med svamp. Till det serverades en hur god sötpotatispuré som helst! Jättegott med det lite sötare moset till den tunga grytan! Mums.

Jag hade gjort en efterrätt, en cheesecake med chokladswirl, allt enligt Leilas recept. Jag är van vid att cheesecakes är lätta lite fräscha men den här var otroligt mäktig. Flera timmar senare ligger den fortfarande som en klump i magen.

Min fina kille.


Imorgon hänger jag och Malte med Lovisa&Sixten. Ingen lillebror har skymtats ännu och jag tror att hon vid det här laget är i desperat behov av att få timmarna att gå. Det ordnar vi!

5 thoughts on “Födelsedagsmiddag i Tyresö

  1. Vad roligt att det är här ni bygger, men jag misstänkte det, är ju ett riktigt nybyggar område det här 🙂 Vi har bott här sen de byggde trädgårdsstaden i strand 2004, när vi fick barn och började leta efter nått större hade vi aldig en tanke att flytta, inte ens Trollbäcken lockar. Men eftersom de hus som säljs är jättedyra här ute, kände vi ganska snabbt att det är lika bra att bygga nytt, så får man allt som man vill ha. Det är verkligen tusen saker att tänka på, men det är så skönt att klara av det, att kunna bygga ett hus! Man lär sig så himla mycket, som olika regler med kommunen och banken etc, men vi har fått bra hjälp och allt gick smidigt. Vi fick tex bygglov på mindre än en månad, hihi. Vi har byggt ”kataloghus” just för att kunna ha en totalentreprenad och hålla kostnaden nere lite. Spännande med arkitektritat och lösvirkeshus, vi kommer säkert sälja och bygga ännu ett nytt i framtiden, och då ska vi också ha lösvirkeshus, man vågar lite mer nu när man har byggt en gång!

  2. Väldigt gulliga bilder på Malte (som alltid), men bilden på grytan var väl sådär. Jo, den var himla god, men utseendet kan man väl tycka påminner om något annat… Undrar om det inte beror lite på fotografen i alla fall 😉
    Tack Alex, efterrätten var klart en tiopoängare och eftersom ni ”glömde” det som blev kvar, är det bara att tacka för att ni förgyllde vår lite trista måndagsmiddag men en smarrig efterrätt!

  3. Ja, jag tar på mig den misslyckade grytbilden. Fantastiskt god var den i alla fall! Cheesecaken får en tia från mig med, om maxpoäng är 15. För mycket choklad och för mastig. Den där Leila och jag kanske inte gillar samma saker helt enkelt, får hitta en ny bakgud.

  4. vi har inte heller en koppling hit från början, min sambo bodde här först och han är från södra skärgården och ville bo hyfsat havsnära, och det kändes långt ut när jag först skulle flytta hit från stan, men det är ju som man säger, man vänjer sig. Och på morgonen med bussen in till stan går det supersmidigt. Och det är ju ett toppenställe för barn att växa upp. Det är ju alltid lugnt och skönt här, nära till natur och bra skolor och förskolor. Jag gillar också att Tyra kommer kunna gå och cykla till alla fritidsaktiviteter i framtiden. Det som inte finns här i Strand finns ju alltid på cykelavstånd, som simhall och ishall. Kommunen verkar ganska snabba med byggloven, om alla handlingar är kompletta, ganska skönt. Vår byggledare sa att Stockholm Stad tar över 6 månader på sig, lite tråkigt om man köpt tomt och vill komma igång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *