Förberedelser

  

Denna dag har gått i förberedelsernas tecken. Om det har gått er förbi kan jag meddela er att det imorgon är nyårsafton. Den sista dagen på året. Idag fick alltså vi kvinnor, mamma och jag, ställa oss i köket och slava. Fast de var väl rätt frivilligt om jag ska vara ärlig. Vi gjorde tramisu som ska stå och dra och gotta till sig tills det är dags för efterrätt imorgon, och så gjorde vi den årliga Vasilopitan som ätes efter tolvslaget. Jag har inte ätit den på åratal eftersom det var jättelänge sedan jag firade nyår med mina föräldrar. Jag håller givetvis tummarna för att jag får pengen!

    

Förutom en del bakning och matlagning inför ikväll, blev det också en tur till stans bästa bageri. Det var nämligen dags att köpa en smaskig schokolatina (chokladtårta) och en ask dahktila. Tårtan uppfyllde alla min väldigt höga förväntningar men dahktilasarna var inte alls lika goda som när mamma gör hemmagjorda. Tyvärr en besvikelse.

     

Malte med sin lillkusin Hannes. Knappt två månader yngre men ändå en himla skillnad i rörlighet. Shit vad fort det går!  

Dagens händelse var annars att Pernilla och de små trollen Adam och Hannes kom ner. Malte fick alltså träffa sina kusiner för första gången. Eftersom de kom här nu på kvällen har de inte hunnit bekanta sig med varandra ännu men de har ju en vecka på sig.

Efter middagen kom Gösta och Karin och knackade på. Då de ska iväg och fira in det nya året i Larnaca tyckte de att vi skulle fira Lillnyår ute på uteplatsen. Med en flaska Cava firade vi alltså redan in 2010 klockan 20.10 den 30 december 2009. Man kan säga att vi har övat skålandet inför imorgon då det ska firas på riktigt. Vi blir ett ganska lagom stort sällskap då vi firar tillsammans med mamma och pappa, Pernilla med barn plus Birgit och Kenny.

Suddig bild som kan behöva en förklarande beskrivning. Gösta öppnar flaskan vid det inbillade tolvlaget medan pappa posar stolt i sin kepa med inbyggd ficklampa.

Jorå, visst, såna har de!

Gösta och Malte tar ett snack om livet och Cava

Nu: Willy Wonka and the Chocolate Factory på TV.

Malte somnade kvart över nio och jag ska väl surfa en runda.

2 thoughts on “Förberedelser

  1. Jag hoppas att även J har fått en såndär käck keps som han kan stoltsera med när han går på ägorna i Tyresö…

  2. Jag har aldrig ätit en tiramisu. Aldrig ens varit sugen på att testa faktiskt, men jag är beredd att ändra mig på den punkten. Är det något du kommer bjuda på när du börjar baka Leila tro?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *