Förmiddagsbad och kvällspromenad

Våra dagar här på Cypern börjar tidigt. Redan någonstans mellan sex och sju börjar Malte böka runt i sängen mellan mig och Vickan. Då är det bara att ge upp och inse att jag snart måste gå upp med honom. Det känns dock inte alltför jobbigt då även våra kvällar slutar tidigt. Malte blir trött vid 21 och då går jag och lägger mig med honom, medan de andra sitter och kvällsmyser med chips och kvällsdrink. Så kan det vara som småbarnsförälder.

Vi insåg ganska tidigt på dagen att det skulle bli varmt så vi packade ihop våra vattenflaskor och badlakan och åkte ner till stranden. Jätteskönt att svalka sig i vattnet som nog ligger på omkring 25 grader. Helt okej med mig! Badandet med Malte gick bra och han tyckte at det var roligt men något som slog högre var att krypa omkring på stranden och stoppa i sig näve efter näve med sand. Det var så uppenbart att han gjorde det bara för att jäklas med mig och han lyckades. Till slut fick jag nog och stvångssatte honom i mitt knä där han fick äta lite macka och dricka lite vatten innan vi åkte hem. Femtio meter ifrån lägenheten ga Malte upp och somnade och sov sen i nästan tre timmar på raken. Jag passade på att göra det samma, i en timme i alla fall.

Eftermiddagen tilbringades här hemma föutom en kort sväng för mig och pappa till apoteket. Jag behövde ögondroppar då jag blir så besvärad av AC:n i bilen. Ögonen blir röda och torra och kliar så att jag blir galen. Det har hänt förut och kommer förmodligen hända igen.

Malte fick en present från granntanten här om dagen. En fjärrstyrd silverfärgad bil. Den är rekommenderad från tre år och Malte förstod liksom inte grejen med att trycka på knapparna på fjärrkontrollen för att få den lilla bilen att sua fram på golvet. Istället plockade han upp den och pillade på hjulen, det är precis lika roligt! Min pappa tyckte däremot att det var roligt att fjärrstyra den så när Malte tappade intresset för leksaken så fick han leka istället.

Efter middagen började min mamma bli rastlös så hon föreslog att vi skulle åka till den fina nybyggda strandpromenaden i Protaras. Vi gick utefter stranden mot Fig Tree Bay och vi var inte ensamma. Vi mötte både flanerande turister och bofasta cyprioter som tog sin kvällspower walk. Jag skulle vilja gå den här board walken igen fast i dagsljus så att man ser havet, det är nog en himla mysig promenad då.

2 thoughts on “Förmiddagsbad och kvällspromenad

  1. Tack! Jag försöker men det känns som att jag glömmer kameran precis hela tiden!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *