Försäkringskassan lever upp till sitt dåliga rykte

När Malte fyllde ett år började vi plocka ut föräldrapenning då man måste göra det för att ens SGI ska vara opåverkad.

I juni, ungefär en månad innan hans ettårsdag, knappade jag in på Försäkringskassans hemsida att jag ville ta ut fem dagar i veckan fram till i januari. I juli fick jag inget utbetalt. När jag sen tittade in på hemsidan stod det ingenting om att jag hade några kommande utbetalningar.

Idag ringde jag dit och undrade om jag kanske hade fyllt i något fel på hemsidan.

– Konstigt, sa kvinnan i telefonen, här står det att det betalades ut ett belopp den 30 juli men när jag klickar vidare så är det bara tomt. Jag skickar vidare ärendet till en handledare så får du pengarna retroaktivt om några dagar.

Jag har bävat inför det här. Att börja begära föräldrapenning och fastna i den mycket omtalade karusellen. Tänk om jag var en ensamstående förälder som var helt beroende av varenda krona som skulle in på kontot då räkningarna ligger och väntar.

Pinsamt Försäkringskassan!

6 thoughts on “Försäkringskassan lever upp till sitt dåliga rykte

  1. Såg du inte nyheterna i höstas? En mamma med bebis blev vräkt pga att hon inte fått sin föräldrarpenning på 7 mån… själv behövde jag bara vänta 2 månader på att få pengar, trots att det bar planerad operation så dom visste mkt väl när jag skulle vara hemma… :-/

  2. Nä det såg jag inte.

    Jag har hört många som inte har haft problem med Försäkringskassan alls, tyckte bara att det var så typiskt att de strulade till det det första det gjorde!

  3. Vi har levt på bara en lön. Det har gått bra men vi har inte levt i överflöd direkt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *