Jag och Malte pallrade oss upp halv åtta (väldigt tidigt för att vara vi) och ställde oss i köket. Första advent måste ju firas med risgrynsgrötsfrukost!
Jag hade aldrig gjort risgrynsgröt tidigare för jag är så fesig av mig när det handlar om mjölk i en kastrull på spisen. Det kokar över så lätt och bränns typ alltid vid. Därför provade jag på att göra gröten i ugnen istället. Skönt att slippa stå och passa spisen hela morgonen, speciellt när Malte står och drar mig i benen.
Hemmagjord risgrynsgröt är så sjukt mycket godare än den där vidriga sliskiga sörjan i plastkorv. Det är ni med på va?
Micron funkar oxo för risgrynsgröt. Testat. Funkar!
Å grattis till Malte som har namnsdag idag!
Å han tackar så mycket!
Hurdå? Instruktioner tack?
Häll ner alla ingredienser du vill ha i gröten (utom salt och socker) i en pyts som tål micro – kör igång! När gröten e klar rör du i salt o socker. Inte mer me de.
Hur stora volymer har man? Kan man köra lika mycket som i kastrullen, typ en liter mjölk? Vill inte ha en grötexplosion i micron… Ska man ha lock?